Sorodne objave

 

Notranje ministrstvo in policija sta v sodelovanju z nevladnimi organizacijami pripravila kampanjo, namenjeno osveščanju o spolnih zlorabah otrok.

Zalar

Letošnja kampanja, ki smo jo predstavili 24. oktobra 2011 v Knjižnici Ivana Potrča na Ptuju, je v prvi vrsti namenjena osnovnošolcem. Z njo želimo povedati, kdaj dotiki ali ravnanja njihovih bližnjih postanejo zloraba in kako morajo ravnati v takih primerih. Dogodka so se udeležili Aleš Zalar v funkciji notranjega ministra, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, župan Mestne občine Ptuj Štefan Čelan in vrhunski športnik, zaposlen v policiji, Dejan Zavec.

Bobnar

Zavec

Kot so opozorili pristojni, je izjemno pomembno, da se družba zave te problematike in se aktivno vključi v njeno reševanje, zato moramo o tem govoriti na glas, biti pozorni na morebitne znake zlorabe otrok, otrokom ustrezno pomagati in jih zaščititi.

radio

Radijski oglas kampanje (1)  (mp3) 

Radijski oglas kampanje (2)  (mp3) 

Televizijski oglas kampanje (wmv) 


Večina spolnega nasilja nad otroki se odvija v krogu družine, v okolju, ki mu otroci najbolj zaupajo. Nasilje nad otroki brutalno posega v otrokovo dostojanstvo in njegovo telesno nedotakljivost ter ga zaznamuje za celo življenje. Lani je policija obravnavala kar 244 primerov kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let.

plakat
Več o tem v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve RS.

Foto: Daniel Novakovič (STA)