Sorodne objave

 

V zadnjem tednu se je zgodilo več oboroženih ropov, in sicer v Mariboru, Ljubljani in Postojni, ki so odmevali tudi v javnosti. Med tem ko so mariborski kriminalisti preiskavo že zaključili, preiskavi v Ljubljani in Postojni še potekata.

V petek, 25. novembra je zamaskiran moški vstopil v zlatarno v Mariboru in z nožem v roki zagrozil uslužbenki. Takoj za tem jo je zvezal in si protipravno prilastil okoli 2.000 evrov gotovine in večjo količino zlatih izdelkov, v skupni vrednosti več kot 50.000 evrov. Mariborski policisti in kriminalisti so 29. novembra pridržali 27-letnega moškega iz Maribora, za katerega so podani utemeljeni razlogi za sum, da je 25. novembra oropal zlatarno v Mariboru. Kriminalisti so v okviru preiskave kaznivega dejanja zbrali dovolj dokazov, da so navedenega 1. decembra 2011 tudi privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Policisti in kriminalisti pa še vedno preiskujejo oborožen rop zlatarne v Ljubljani, ki se je zgodil v ponedeljek, 28. novembra. Roparja sta 59-letnega uslužbenca zlatarne poškodovala tako, da je ponoči za posledicami poškodb umrl. Policisti in kriminalisti so opravili več hišnih preiskav. Več osumljencem so odvzeli  prostost. Kriminalisti še vedno intenzivno nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja, saj predkazenski postopek še ni zaključen.

Včeraj, 1. decembra 2011, se je zgodil tudi oborožen rop podjetja v Postojni, ki se ukvarja z odkupom zlata in drugih vrednejših predmetov. Zamaskiran moški je zagrozil uslužbenki s pištolo, vzel zaenkrat še neznano količino vrednejših predmetov in zbežal. Policisti in kriminalisti so nemudoma postavili blokade in dva moška prijeli že ponoči. Trenutno sta v pridržanju, kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo.

Policija intenzivno nadaljuje s preiskavo ljubljanskega in postojnskega oboroženega ropa.

Javnosti bomo več informacij posredovali tekom prihodnjega tedna.