Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek se je danes, 15. decembra 2011, v Beogradu srečal z direktorjem srbske policije Miloradom Veljovičem, s katerim sta potrdila, da je sodelovanje med slovensko in srbsko policijo ter drugimi pristojnimi organi zelo dobro, kar dokazujejo številni skupni uspehi obeh policij.

003 zm

(Foto: Ognjen Stevanovic


Policiji delujeta v mnogih skupnih projektih, tako dvostranskih - npr. na področju terorizma, kriminalitete, kibernetske kriminalitete - kot tudi v projektih pod okriljem misije Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) in Evropske unije ter drugih mednarodnih organizacijah.

Eden takih je tudi projekt vzpostavitve pogojev za ustanavljanje skupnih preiskovalnih skupin, ki ga izvaja Slovenija z Bolgarijo v vseh državah jugozahodne Evrope. Kot je po današnjem srečanju povedal Janko Goršek, se po prvih delavnicah s policisti in tožilci, ki so bile izvedene v letošnjem letu, že kažejo zelo dobri rezultati. Poudaril je še, da sta organizirana kriminaliteta in kriminaliteta s čezmejnimi vplivi področji, ki jima je potrebno v času, ko se države v Evropi srečujejo s finančno in z gospodarsko krizo, posvetiti še dodatno pozornost. Slovenska policija se je tovrstnemu izzivu kriminala zoperstavila s sistemskimi in organizacijskimi ukrepi.

Sogovornika sta v okviru srečanja med drugim spregovorila tudi o ukrepih, povezanih s povečevanjem števila ilegalnih migrantov na naših mejah, ter o pripravah na Evropsko košarkarsko prvenstvo, ki bo potekalo leta 2013 v Sloveniji. Glede tega sta se dogovorila o vzpostavitvi tesnega sodelovanja s srbsko policijo, saj pričakujemo večje število športnih navdušencev tudi iz Srbije.