Sorodne objave

 

V policiji smo že večkrat pokazali, da znamo prisluhniti svojim sodelavcem in jim pomagati, ko so v stiski. Tokratno humanitarno akcijo, ki bo v četrtek, 22. decembra 2011, namenjamo malemu Tianu. Akcije se bo udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek.

Tian je sinček našega sodelavca. Razigrani triletni fantek je bil rojen dva meseca prezgodaj in ima že od rojstva razvojne težave. Pred kratkim so zdravniki odkrili, da ima Tian motnje avtističnega spektra. Kljub vsemu je pravi dobrovoljček! Njegova starša sta odkrila program, za katerega verjameta, da bi njunemu sinčku najbolj pomagal. Programa, ki je bil nagrajen za najboljšo avtizem terapijo v letu 2011, se je mogoče naučiti le v Združenih državah Amerike, kjer se je treba udeležiti enotedenskega tečaja. Posebnost tega programa je, da bosta starša kot terapevta intenzivno vključena v zdravljenje, saj bosta z vztrajnostjo, navdušenjem in ljubeznijo izvajala ta program doma, v za to posebej urejeni igralni sobi, v kateri bo Tian naslednjih nekaj let vsak dan preživel več ur.

Da bi pomagali odločnima staršema, malemu Tianu pa omogočili čim kakovostnejše zdravljenje, smo v policiji skupaj s Športno humanitarnim društvom Vztrajaj - Never Give Up organizirali dobrodelni tek, ki bo v četrtek, 22. decembra 2011, med 9. in 18. uro na štadionu Policijske akademije na Rocenski 56 v Ljubljani.

Dobrodelni tek, ki bo potekal na tekaški stezi štadiona, ne bo tekmovalnega značaja, udeleženci pa bodo lahko odtekli poljubno število krogov. Štartnine ne bo, bomo pa med tekom zbirali prostovoljne prispevke, namenjene Tianu in njegovim staršem.

Dobrodelnega teka se bo ob 12. uri s sodelavci udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek in tako podprl prizadevanja policije za krepitev humanitarnih akcij.

 

Vse, ki želite z dobro voljo in skromnimi prispevki pomagati pri uresničevanju velikega cilja mlade družine, vabimo, da se nam v četrtek pridružite na štadionu Policijske akademije!  

Vljudno vabljeni pa ste tudi predstavniki medijev!