Sorodne objave

 

Na štadionu Policijske akademije smo danes tekli za malega Tiana. Z dobrodelnim tekom smo zbirali sredstva, s katerimi mu želimo pomagati do kakovostnejšega življenja.

IMG 9480

Tian je sinček našega sodelavca. Razigrani triletni fantek je bil rojen dva meseca prezgodaj in ima že od rojstva razvojne težave. Pred kratkim so zdravniki odkrili, da ima Tian motnje avtističnega spektra. Kljub vsemu je pravi dobrovoljček! Njegova starša sta odkrila program, za katerega verjameta, da bi njunemu sinčku najbolj pomagal. Programa, ki je bil nagrajen za najboljšo avtizem terapijo v letu 2011, se je mogoče naučiti le v Združenih državah Amerike, kjer se je treba udeležiti enotedenskega tečaja. Posebnost tega programa je, da bosta starša kot terapevta intenzivno vključena v zdravljenje, saj bosta z vztrajnostjo, navdušenjem in ljubeznijo izvajala ta program doma, v za to posebej urejeni igralni sobi, v kateri bo Tian naslednjih nekaj let vsak dan preživel več ur.

IMG 0624

Da bi pomagali odločnima staršema, malemu Tianu pa omogočili čim kakovostnejše zdravljenje, smo v policiji skupaj s Športno humanitarnim društvom Vztrajaj - Never Give Up organizirali dobrodelni tek, ki ni bil tekmovalnega značaja, udeleženci pa so lahko odtekli poljubno število krogov. Teka se lahko danes udeležite vse do 18. ure.

IMG 0633

Za Tiana sta tekla tudi direktor Policijske akademije Anton Vozelj in generalni direktor policije Janko Goršek.

 

IMG 0612

Akcije se je udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek. "V policiji smo že večkrat pokazali, da znamo prisluhniti svojim sodelavcem in jim pomagati, ko so v stiski. Tokrat tečemo za triletnega Tiana, otroka enega od naših zaposlenih, ki potrebuje našo pomoč," je dejal Goršek.

"Z našimi humanitarnimi aktivnostmi želimo spodbuditi tudi druge, naj bodo pozorni, ali v njihovi bližini kdo potrebuje pomoč. Vsak od nas lahko pomaga. Včasih s prispevkom, drugič z besedo ali pomočjo v kakšni drugi obliki. Vsakdo lahko spreminja svet na bolje," je še dodal Goršek in pohvalili vse tekače, ki so se dobrodelnega teka udeležili v tako velikem številu. Do 14. ure se je namreč teka udeležilo več kot 150 tekačev. Med njimi so bili tako zaposleni v policiji kot tudi drugi ljubitelji teka.

IMG 0632

Tianov oče, ki je zaposlen v policiji, se je vsem, ki so bodisi organizirali dobrodelni tek bodisi so se ga udeležili kot tekači, zahvalil za podporo in izrazil zadovoljstvo nad takšnim odzivom ljudi.

IMG 0637

 Hvala vsem, ki ste z dobro voljo in svojimi prispevki pomagali pri uresničevanju velikega cilja mlade družine!