Sorodne objave

 

Na Informativi, največjem zaposlitvenem sejmu za mlade, ki poteka 20. in  21. januarja, se je predstavila tudi policija. Zanimanja za poklic policista je bilo veliko.

IMG 0994

Za izjemno atraktivno predstavitev policije na letošnji Informativi so poskrbeli policisti in policistke iz Policijske uprave Ljubljana, predstavniki Policijske akademije in člani Policijskega orkestra. Dogodek je namenjen učencem, dijakom in študentom, pa tudi njihovim staršem, učiteljem in drugim iskalcem informacij o možnostih in novih idejah za uresničevanje kariernih ciljev.

IMG 7670

IMG 1454

Na razstavnem prostoru, kjer se je trlo obiskovalcev, so obiskovalci lahko spoznali različna področja policijskega dela in opremo, ki jo policisti uporabljamo pri opravljanju nalog. Tako so se lahko bodoči dijaki, študentje in drugi iskalci zaposlitve seznanili z nekaterimi kriminalistično-tehničnimi oz. forenzičnimi opravili policije. Zanimanja za ''odkrivanje'' prstnih odtisov in drugih ''sledi'' ni manjkalo.  

IMG 1184

IMG 1193

Prometni navdušenci so si lahko pobliže ogledali opremo za nadzor prometa ali sedli na policijsko motorno kolo, kjer so se preizkusili v virtualni spretnostni vožnji. Veliko vprašanj je spodbudil tudi t. i. stinger, ki ga policisti uporabljamo za prisilno ustavljanje vozil.

IMG 1261

IMG 1006

Kot že velikokrat doslej, sta obiskovalce navdušila tudi policist vodnik službenega psa s svojim štirinožnim pomočnikom Arnijem, ki sta z različnimi vragolijami okoli sebe zbrala številne radovedneže. Arni je ponovno skakal skozi obroč, ''štel'' do pet, ''puzal'' po tleh kot pravi profesionalec in hodil ''rikverc'' … na zadnjih tačkah.

IMG 1171

IMG 1039

Danes pa je bil razstavni prostor policije tudi glasbeno obarvan, saj je sekstet policijskega pihalnega orkestra obiskovalce očaral z zanimivo glasbo. Številne priredbe znanih pesmi pa tudi repertoar klasičnih glasbenih poslastic niso nikogar pustili ravnodušnega.

IMG 1273

Poleg zanimive predstavitve policijskega dela so bili obiskovalci Informative deležni tudi številnih informacij o tem, kakšno je delo policista, kakšni so zahtevani pogoji za sprejem v policijo, kako potekajo prijave na razpis. Predstavili smo tudi izobraževalni program, predmetnik šolanja za policiste in druge koristne informacije.

IMG 1379

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer poteka Informativa, nas lahko obiščete še danes, 21. januarja, do 18. ure. Vljudno vabljeni!