Sorodne objave

 

V treh dneh Študentske arene, največje izobraževalno-sejemske prireditve za mlade, je svoje pestro delo predstavila tudi policija. Na zajetnem notranjem razstavnem prostoru in dobršni površini zunanje ploščadi Gospodarskega razstavišča v Ljubljani smo obiskovalcem predstavili različna področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila.

Med 18. in 20. oktobrom 2011 so policistke in policisti odgovarjali na vprašanja o zaposlovanju in izobraževanju v policiji, pa tudi na številna vprašanja iz njihovega vsakodnevnega dela ter ob tem obiskovalcem tudi svetovali o samozaščitnih dejanjih.

IMG 7738

Največ zanimanja je poželo policijsko motorno kolo in policist motorist, ki je na poligonu pokazal svoje spretnosti. Obiskovalci pa so lahko svoje spretnosti ob nasvetih inštruktorja preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

Na ogled je bil med drugim postavljen tudi kombi za ogled kraja kaznivih dejanj skupaj z opremo za delo kriminalističnega tehnika, ki je študentom pojasnil, kako najbolj učinkovito najti uporabne dokaze. Nekateri so domov odnesli "najdene" sledi lastnih prstnih odtisov.

IMG 7777

Nekaj obiskovalcev je nase nadelo opremo pripadnika Posebne policijske enote in tako preverilo njeno težo ter svojo moč, dva med njimi s krajšim tekom in z delanjem sklec.

Posebno zanimanje pa so kot že večkrat do sedaj pritegnile službene živali. Konji so se pustili božati, na razočaranje obiskovalcev pa ne tudi psi.

Videti je bilo moč še veliko več, tako neposredno kot preko fotografij in videoposnetkov, zloženk, brošur, plakatov. Vabljeni zopet drugo leto in na podrobne prireditve v vmesnem času!