Sorodne objave

 

Policista Policijske postaje Ljubljana Center sta lanskega marca rešila življenje moškemu, ki je skočil z mostu. S svojim pogumnim dejanjem sta si prislužila mesto v finalnem izboru prireditve za junaka Slovenije 2011.

IMG 1178

Operativno komunikacijski center (OKC) Policijske uprave Ljubljana je bil 1. marca 2011 obveščen, da naj bi moški na Zaloški cesti v bližini enega od gostinskih lokalov skočil z mostu v reko Ljubljanico. OKC je na kraj napotil policiste Policijske postaje Ljubljana Moste.

Obvestilo sta po zvezi slišala tudi policista Policijske postaje Ljubljana Center Andželko Lučić in Mehmed Telalović. Policista sta se samoiniciativno odzvala na obvestilo, saj sta predel mesta, kjer je moški skočil v reko, dobro poznala. Z intervencijskim vozilom sta takoj odšla na kraj. Tam so jima občani povedali, da je moškega odneslo kakšnih 200 metrov naprej. Z vozilom sta se zapeljala naprej, v smeri toka. Z obrežja Ljubljanice sta v vodi opazila jakno moškega, moški pa je bil z obrazom obrnjen v vodo.

2MG 2671

 Zaključne prireditve so se udeležili tudi oba policista, komandir Policijske postaje Ljubljana Center, direktor Policijske uprave Ljubljana in generalni direktor policije Janko Goršek, ki je v izboru za junaka leta sodeloval kot član komisije.

 

Policista sta se spustila po strmem nabrežju proti reki Ljubljanici, kjer je policist Mehmed Telalović skočil v reko, zaplaval proti nezavestnemu moškemu in ga prijel z reševalnim prijemom. Med plavanjem proti brežini so policistu Telaloviću pošle moči (temperatura vode približno je bila 4' C, ozračja pa približno 2' C). Policist Andželko Lučić je kolegu vrgel vrv, za katero se je prijel, nato pa ga je potegnil do nabrežja. Policista sta nezavestnega moškega skupaj potegnila na obrežje.

IMG 1175

Njuno dejanje je prišlo v finalni izbor prireditve Žurnalovi junaki Slovenije 2011. Na zaključni prireditvi, ki je bila 20. marca 2012, je predsednik države dr. Danilo Türk razglasil junaka Slovenije 2011. To je postal mladi Jakob Lozar.  

IMG 1176

  Vsem nominirancem iskreno čestitamo!