Sorodne objave

 

Pozivamo k oddaji ponudbe za nakup osmih psov za operativno delo policije. Ponudbe zbiramo do izbora prvih osmih psov, oz. najkasneje do 31. maja 2012

V skladu s Pravili o nakupu in razpolaganju s službenimi živalmi Policije z dne 13. 8. 2009 objavljamo poziv k oddaji ponudbe za nakup osmih psov za operativno delo.

Predmet naročila

Nakup 8 psov za operativno delo (za splošno uporabo), in sicer za potrebe Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije, Policije (v nadaljevanju dobava psa) v skladu s pozivom k oddaji ponudbe.

Naročnik ni zavezan kupiti vseh ponujenih psov v okviru tega poziva.

Ponudnik lahko ponudi 1 ali več psov.

Pes mora po zunanjosti ustrezati pasemskemu tipu delovnih službenih psov pasme nemški ovčar, rottweiler, belgijski ovčar – malinois, nizozemski ovčar. Pes mora biti moškega spola.

Pes ne sme biti mlajši od 10 mesecev in ne starejši od 30 mesecev. Izjemoma je pes lahko mlajši, če na preizkusu pokaže nadpovprečne delovne rezultate, kljub temu pa ne sme biti mlajši od 8 mesecev.

Pes mora biti cepljen proti steklini. Od dneva cepljenja proti steklini do dneva prvega praktičnega preizkusa mora preteči več kot en mesec, vendar ne več kot 12 mesecev.

Pes, ki je ugriznil ali kako drugače poškodoval človeka, pa od ugriza oziroma poškodbe še ni minil zakonsko določen rok, ne more biti predmet ponudbe.

Naročnik bo izvedel testiranje v skladu s Pravili o nakupu in razpolaganju s službenimi živalmi Policije.

 

Preizkus psa

Preizkus psov bo opravljen v Oddelku za šolanje službenih psov policije na Gmajnicah 34 v Ljubljani. O datumu in uri prvega preizkusa bodo ponudniki obveščeni naknadno, pisno ali po telefonu, in sicer predvidoma v roku 7 dni po oddaji ponudbe.    

Ponudnik psa mora ob prvem preizkusu predložiti na vpogled originalni potni list za hišne živali in originalni rodovnik, če ga pes ima, ter podati ustno izjavo o zdravstvenem stanju psa in izjavo, ali je pes v zadnjih desetih dneh ugriznil ali kako drugače poškodoval človeka ali žival.

Pri prvem preizkusu vodi psa ponudnik ali od njega pooblaščena oseba. Če je pes pri prvem praktičnem preizkusu uspešen, veterinar opravi veterinarski pregled po pravilih stroke. Stroške veterinarskega pregleda krije policija.

Če je pes uspešno opravil prvi preizkus in je veterinar ocenil, da je pes primeren, ga šola sprejme v do 28-dnevni preizkus. Psa prevzame in zanj skrbi eden izmed inštruktorjev šole.

Ponudniku psa se izda pisno potrdilo, s katerim šola potrjuje prevzem psa v nadaljnji preizkus in oskrbo. Hkrati se ponudniku pojasni postopek preizkusa v šoli, pogoje, ki jih mora pes izpolnjevati v tem času in pogoje za pristop k drugemu praktičnemu preizkusu. Če se ponudnik s temi pogoji ne strinja, mu je pes takoj vrnjen.

Po opravljenem do 28-dnevnem preizkusu, pes opravi zaključni preizkus. Psa se ocenjuje po merilih, določenih v zgoraj navedenih pravilih.
 

Lokacija prevzema ter preizkusa psa

 Policijska akademija, Oddelek za šolanje službenih psov, Gmajnice 34, 1000 Ljubljana.

 

Navodila za izdelavo ponudbe

Ponudba mora vsebovati zlasti naslednje elemente:

  • podjetje oz. ime ponudnika
  • kontaktne podatke lastnika ali od njega pooblaščene osebe
  • lastnosti psa
  • fotokopijo potnega lista za hišne živali, kjer so razvidna vsa cepljenja psa
  • fotokopijo številke mikročipa
  • fotokopijo rodovnika (če ga pes ima).

 

Pogoji za udeležbo

Ponudnik mora poleg ponudbe za javno naročilo predložiti še vsaj sledeče dokumente:

 

Merilo za izbiro ponudnika

Naročnik bo, ob upoštevanju vseh strokovno-tehničnih zahtev in pogojev iz poziva k oddaji ponudbe, izbral prvih osem psov, ki bodo na drugem praktičnem preizkusu ocenjeni kot primerni za nakup za policijske potrebe, in sicer po vrstnem redu prejema ponudbe.
Delovna skupina naročnika oceni psa na podlagi meril za ocenjevanje psov.

 

Kontaktna oseba

Kontaktna oseba Policijske akademije v zvezi s prevzemom in preizkusom psa je Marko Medvešek, vodja Oddelka za šolanje službenih psov (telefon (01) 200 22 51, za klice iz tujine +386 1 200 2251).
 

Predvideni rok izbora

 Zbiranje ponudb traja od 6. 4. 2012 in vse do izbora prvih 8 psov, primernih za delo v policiji, oziroma najdlje do 31. 5. 2012.

 

Predložitev ponudbe

Ponudniki morajo predložiti pisno ponudbo. Ponudba mora biti podana v pisni obliki na naslov:

Ministrstvo za notranje zadeve Republika Slovenija - Policija

Uprava uniformirane policije

Štefanova 2

1501 Ljubljana

s pripisom: "javna objava – nakup psov".