Sorodne objave

 

Policistki Specializirane enote za nadzor prometa Sebiha Kličić in Tanja Kurdija sta 17. maja 2012 obiskali vrtec v Smledniku. V sproščenem pogovoru sta malim Petelinčkom, Sovicam in Rožicam predstavili pravilno in varno hojo v vrtec oz. šolo. Predstavili sta osnovne prometne znake ter simbole na semaforjih, ki jih videvajo na teh poteh. Poudarili sta uporabo odsevnih teles, rumene rutke in varnostne čelade. Dotaknili sta se tudi nasilja med vrstniki in srečanja s "tujci".

Otroci so skupaj z vzgojiteljicami z veseljem prisluhnili koristnim napotkom policistk za čim bolj varno obnašanje v prometu. Tudi na kratkem sprehodu, kamor so se nato skupaj odpravili in kjer sta jih policistki opozarjali na nevarnosti, ki prežijo nanje v prometu.

IMG 7252

Otrokom sta predstavili poklic policista in jim pokazali službeno vozilo policije. Pozornost malčkov so najbolj pritegnile modre luči in glasna policijska sirena. V službenem vozilu policije sta jim pokazali pravilno uporabo otroškega sedeža ter nepravilno in pravilno uporabo varnostnega pasu. Nadebudneži so ob praktičnem prikazu in preizkusu sedenja v varnostnem sedežu policistkama povedali tudi kakšno lastno izkušnjo iz vožnje skupaj s starši ali skrbniki.

IMG 7262Ob koncu srečanja sta jim policistki razdelili nekaj praktičnega promocijskega materiala v spomin. Srečanje je minilo z obojestranskim zadovoljstvom in obljubo, da se v prihodnje še kdaj srečajo in obnovijo znanje iz prometne varnosti. Otroci so še obljubili, da bodo v zahvalo za obisk policistk narisali risbice na temo prometne varnosti, ki jih bosta policistki izobesili v prostorih enote.

IMG 7267