Sorodne objave

 

V letu 2008 poteka že 16. evropski pokal v dolgih tekih "EUROPA-CUP". V pokal je vključenih šest ultramaratonov v dolžini od 50 do 100 kilometrov, in sicer:

  • Mnišek pod Brdy (Češka), 50 km,
  • Rennsteiglauf (Nemčija), 72,7 km,
  • Biel (Švica), 100 km,
  • Logarska dolina (Slovenija), 75 km,
  • WACHAUmarathon (Avstrija), 53 km in
  • Schwäbisch Alb Marathon (Nemčija), 50 km.


Za končno uvrstitev v pokalu morajo tekmovalci uspešno sodelovati na najmanj treh tekih, na katerih dobijo glede na doseženo uvrstitev in čas določeno število točk.

V omenjenem pokalu sodelujeta tudi dva predstavnika slovenske policije, Srečko Deželak iz Sektorja prometne policije Uprave uniformirane policije na GPU, in Ivan Draksler iz PMP Dobovec. Uspešno sta odtekla prvi tek v Češkem Mnišku. Ivan je zasedel odlično 15. mesto v konkurenci 152 tekačev, z doseženim 33. mestom pa je bil uspešen tudi Srečko.

13. junija 2008 sta se policista udeležila najdaljšega ultramaratona v tem pokalu, ki je potekal v švicarskem Bielu.Tek je bil izjemno zahteven, saj sta poleg dolge proge tekačem dodatno težavo predstavljali tudi noč in nizke temperature. Tek se je namreč začel ob 22. uri. Noč, tek po gozdu in deloma tudi po precej neurejenih peš poteh, vse to predstavlja še dodatno težavo, ki jo morajo tekači premagati na poti do cilja. Letos je v Bielu potekal 50. stokilometrski maraton, ki se ga je ravno zaradi jubileja udeležilo rekordno število tekačev. Skupaj je namreč 100-kilometrsko nočno preizkušnjo končalo kar 1994 tekačev. Spet pa sta se odlično odrezala Ivan z 285. in Srečko z 378. mestom.

080622 UltramaratonEurocupPolicista Srečko Deželak in Ivan Draksler pripravljena na štart 100-kilometrske preizkušnje v Bielu


Oba policista sta ekstremno preizkušnjo dobro prestala in se že pripravljata na nove izzive. Za dokončanje pokala morata preteči vsaj še eno ekstremno preizkušnjo.

Tekst in foto: Srečko Deželak