Sorodne objave

 

Danes je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani vrata odprla največja avtomobilistična prireditev v Sloveniji Automotor show, na kateri se predstavlja tudi policija. Prireditev si lahko ogledate vse do nedelje, 6. septembra 2009, in sicer med 9. in 20. uro.

IMG_2159

Policisti predstavljamo svojo opremo in službena vozila (policijsko motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj ?) ter sredstva za nadzor hitrosti (vozilo z videonadzornim sistemom provida, merilnik hitrosti ...).

IMG_2247

Na razstavišču sodelujemo tudi s preventivnimi vsebinami - vodje policijskega okoliša, kriminalist za področje preventive in inštruktor varne vožnje vam bodo svetovali o osebni varnosti, zaščiti pred vlomi in tatvinami v vozila, o varnosti v cestnem prometu itd. Kriminalistični tehnik pa vam bo predstavil opremo za ogled kraja kaznivega dejanja.

IMG 2188IMG 2160

Obiskovalci lahko na simulatorju varne vožnje z motornim kolesom preizkusite svoje spretnosti, ob tem pa vam bo pomagal tudi inštruktor varne vožnje. Ob napotkih izkušenih policistov Specialne enote pa se lahko preizkusite tudi v streljanju na elektronskem simulatorju streljanja.

IMG 2145IMG 2175

Med drugim bo s svojimi vragolijami obiskovalce zabaval tudi službeni pes Arni, njegov vodnik pa vam bo odgovarjal na vprašanja s tega področja policijskega dela.

IMG 2106IMG 2220

IMG 0733

Razstavni prostor policije je obiskal tudi italijanski policijski ataše Gianni Baldi (drugi z desne).


V soboto, 5. septembra, ob 11. uri, si lahko na ploščadi Gospodarskega razstavišča ogledate tudi simulacijo prometne nesreče, pri kateri bomo policisti prometniki skupaj z gasilci, reševalci in vlečno službo obravnavali hudo prometno nesrečo.

Ker trenutno poteka razpis, s katerim k sodelovanju vabimo večje število kandidatov in kandidatk za policiste in policistke, bomo zainteresiranim odgovarjali tudi na vprašanja o zaposlovanju v policiji. Rok za prijavo na razpis je 19. september 2009.

Vljudno vabljeni!