Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Celje danes, 13. julija 2012, potekajo obsežne policijske aktivnosti na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete, povezane z nepremičninskimi projekti gospodarske družbe z območja Velenja, ki so jih financirale poslovne banke z območja Ljubljane.

Obsežna kriminalistična preiskava se izvaja v smeri utemeljitve več sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic po 244. členu Kazenskega zakonika in pranja denarja po 252. členu KZ.  Aktivnosti policije usmerja Specializirano državno tožilstvo RS.

V zaključni akciji, ki poteka na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana, se izvaja več hišnih preiskav, pri katerih se iščejo materialni dokazi, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Ob tem je kriminalistična policija na podlagi pooblastil Zakona o kazenskem postopku eni osebi odvzela prostost in jo začasno pridržala, z namenom zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih.

Operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu trenutno še vedno potekajo, v  naslednjih dneh pa bo policija nadaljevala s popisom in pregledom zasežene poslovne dokumentacije, računalniške opreme ter drugih predmetov, ki so bili in še bodo zaseženi pri hišnih preiskavah, oziroma zbranih podatkov in obvestil v predkazenskem postopku.

Vse aktivnosti v predkazenskem postopku policija izvaja v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih ima za preiskovanje gospodarske kriminalitete in korupcije.