Sorodne objave

 

Komandir Postaje konjeniške policije Ljubljana Cvetko Možina in komandir Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor mag. Donald Rus sta se med 29. junijem in 2. julijem 2012 udeležila tradicionalne konjeniške revije v Beogradu, imenovane Vidovdan 2012. Naša predstavnika je spremljal slovenski policijski ataše v Beogradu Bojan Lunežnik.

slika2

Slovenska policista s predstavniki Srbije in Črne gore


Gostitelji so jima v času obiska predstavili delo in opremo posebne policijske brigade za mesto Beograd, konjeniško enoto ter enoto vodnikov službenih psov, pri razvoju in usposabljanju katere smo sodelovali tudi slovenski policisti. Tako sta se seznanila z njihovim načinom dela pri vzdrževanju javnega reda in miru v primeru večjih demonstracij in javnih zbiranj.

V uradnem delu, kjer so se zbrali vsi udeleženci revije, je bil prisoten tudi srbski minister za notranje zadeve, bodoči predsednik vlade Ivica Dačić. Možina in Rus pa sta opravila tudi več bilateralnih pogovorov s predstavniki Srbije in Črne gore. 

slika3

Na konjeniški prireditvi so svečano izobesili tudi slovensko zastavo, v revijalnem svečanem delu ali defileju (svečan mimohod udeležencev na konjih) pa je slovensko policijo na konju zastopal Cvetko Možina.

slika10

Oba slovenska komandirja pa je v tekmovalnem delu čakala tudi prijetna naloga, gostiteljem sta namreč pomagala podeliti medalje najboljšim jahačem v preskakovanju ovir.

Obisk je potekal v izjemno prijetnem vzdušju in se zaključil ob strinjanju obeh strani, da je sodelovanje med policijama obeh držav dobro.