Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Policija se tudi letos predstavlja na Otroškem bazarju, ki je svoja vrata odprl danes na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obiščete nas lahko vse do nedelje, 9. septembra. Vljudno vabljeni!

IMG 7854

S policisti in policistkami boste lahko spoznavali delo policistov prometnikov, motoristov, konjenikov in vodnikov službenih psov, kriminalistično delo in forenzična opravila, delo Specialne enote in drugo.

IMG 8025

IMG 7862

"Joj, kako tuli tale policijska sirena!"


Na zaprtem razstavnem prostoru kot tudi na zunanji ploščadi si lahko ogledate opremo in različna policijska službena vozila. Na ogled smo postavili policijsko motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj, vozilo z videonadzornim sistemom Provida, pa tudi bojno oklepno vozilo Specialne enote. Skupaj s policistom pa boste lahko izdelali tudi lastne prstne odtise in jih odnesli domov za spomin.

IMG 8214

Takole pa nastajajo prstni odtisi ...


Najmlajši obiskovalci se bodo verjetno najbolj razveselili službenih živali - policijskih "kužkov" in policijskih konjev. Ljubljanski policijski štirinožec, belgijski ovčar Arni, ki ga poznajo po vsej Sloveniji, se za malčke še posebej potrudi z različnimi vragolijami. Vse večkrat pa se mu pri izvajanju vragolij pridruži tudi prijateljica, mala terierka Dina.

IMG 7931

Policijski konji se vam bodo prijazno pustili pobožati. O njihovem zanimivem delu pa vam bodo več povedali njihovi "nadrejeni", policisti konjeniki, ki vas bodo tudi poučili, kako varno pobožati konja, da ne bi vaših prstkov zamenjal za slastne korenčke.

IMG 7950

Pozdravili vas bodo tudi slovenski vrhunski športniki, zaposleni v policiji. Za presenečenje je danes poskrbel v policijsko uniformo oblečen judoist Aljaž Sedej, jutri pa vas obišče kanuist Benjamin Savšek.

IMG 8161

Danes je otroke z obiskom presenetil judoist Aljaž Sedej.


Na našem razstavnem prostoru lahko izpolnite tudi kratek vprašalnik in se potegujete za zanimiva promocijska darila policije.

IMG 8179

  Otroški bazar bo potekal vse do nedelje, 9. septembra, med 9. in 19. uro! Vstopnine ni!

Starši in otroci, vljudno vabljeni, da nas obiščete in povprašate o vsem, kar vas zanima o delu policistov!