Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk se je danes, 13. septembra 2012, v Ljubljani srečal z namestnikom generalnega direktorja italijanske policije Francescom Cirillom.

IMG 9166 1

Namestnika sta govorila predvsem o policijskem sodelovanju med državama, ki sta ga ocenila kot dobro, predvsem na področju preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kriminalitete. Kot sta poudarila, sodelovanje med državama tako v dvostranskih odnosih kot tudi v okviru Evropske unije poteka tekoče in v duhu dobrega mednarodnega policijskega sodelovanja, in sicer preko Interpola in Europola, v okviru šengenskega informacijskega sistema oz. urada Sirene.

Odlično pa je ocenjeno tudi delovanje Centra za policijsko sodelovanje Vrata Megvarje, kjer sta hitrost in kvaliteta izmenjanih informacij posebej pomembni pri preverjanju in posredovanju nadaljnjih informacij policistom na terenu o osebah, dokumentih, vozilih itd. Center za policijsko sodelovanje odigra svojo vlogo pri posredovanju pomembnih informacij s področja čezmejne kriminalitete (ilegalne migracije, tatvine motornih vozil in delovnih strojev, ropi, ukradeni predmeti itd.) in pri posredovanju informacij pri gorskih nesrečah, ki se zgodijo na obmejnih območjih.

IMG 9162

Predstavnika policij sta govorila še aktivnostih za nadaljnje sodelovanje v letu 2013, z namenom še učinkovitejšega odkrivanja in pregona kaznivih dejanj ter zagotavljanja javne varnosti in notranje varnosti držav članic Evropske unije.

Italijanski namestnik generalnega direktorja policije je ob obisku predstavil tudi kandidata italijanske policije za mesto v izvršni odbor Interpola, ki je najvišje telo odločanja v tej mednarodni kriminalistični organizaciji.

IMG_9160