Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada v okviru predkazenskega postopka na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj skupaj s policisti in kriminalisti preiskujejo sume storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije.

Več je o zelo intenzivni, nekajmesečni preiskavi povedal Robert Črepinko, pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, ki po pooblastilu generalnega direktorja policije vodi NPU.

IMG 6921 zmZvočni posnetek izjave Roberta Črepinka (mp3) 

Novinarska vprašanja in odgovori nanje (mp3) 

 

Preiskava zajema več sumov nezakonitosti financiranja in drugih okoliščin gradnje športnega objekta v Ljubljani. Predmet kriminalistične preiskave so fizične in pravne osebe. Na njihovih naslovih se danes, 27. septembra 2012, izvaja 23 sklopov hišnih preiskav; do tega trenutka jih je zaključenih 11. Ob tem je policija odvzela prostost 6 osumljenim osebam in jih začasno tudi pridržala; doslej je bilo eni osebi pridržanje že odpravljeno.

Operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu še vedno potekajo, v naslednjih dneh pa se bo nadaljeval pregled obsežne zasežene poslovne dokumentacije ter zasežene računalniške opreme in podatkov.