Sorodne objave

 

Na območju Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane okoli sto policistov in kriminalistov danes, 29. oktobra 2012, izvaja prijetja in hišne preiskave pri 18 osumljencih.

Člani mednarodne kriminalne združbe so v daljšem časovnem obdobju v Sloveniji in na Hrvaškem izvrševali kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog.

Zaključne aktivnosti kriminalistične preiskave v Sloveniji izvajajo koprski policisti in kriminalisti skupaj z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Specializiranim državnim tožilstvom Republike Slovenije.

Po usmeritvah koprskega okrožnega državnega tožilstva in Specializiranega državnega tožilstva RS, ki sta usmerjala kriminalistično preiskavo, smo aretirali identificirane osumljence, člane mednarodne hudodelske združbe. Med prijetimi je tudi zaposlen v kriminalistični policiji, ki je osumljen sodelovanja v hudodelski združbi.

Hrvaški policisti iz Policijske uprave Primorsko-Goranske so istočasno začeli izvajati zaključna preiskovalna dejanja pri 15 osumljencih na območju Hrvaške.