Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek se je 22. in 23. septembra mudil v Črni gori, kjer se je srečal s tamkajšnjim šefom policije Veselinom Veljovićem.

foto4

Generalni direktor policije Janko Goršek in direktor Uprave policije Črne gore Veselin Veljović


Šefa policij sta se v okviru dvodnevnega bilateralnega srečanja v Podgorici pogovarjala o dosedanjem medsebojnem sodelovanju, ki sta ga ocenila za zelo dobro, in skupnih aktivnostih na področju čezmejnega in organiziranega kriminala. Dogovorila sta se za pomoč in vzajemno podporo pri konkretnih kriminalističnih preiskavah ter izmenjavo informacij, izkušenj in dobrih praks na drugih področjih policijskega dela, zlasti pri črnogorskem evropskem integracijskem procesu in usposabljanju kriminalistov.

foto2

Delegacija slovenske policije, v kateri so bili poleg generalnega direktorja policije Janka Gorška še direktor Uprave kriminalistične policije mag. Aleksander Jevšek, vodja Sektorja za mednarodne odnose Vladimir Pocek in slovenski policijski ataše v Podgorici mag. Zvonko Zinrajh, si je med obiskom v Črni gori ogledala tamkajšnji center za forenzične preiskave, na vljudnostni pogovor pa je predstavnike slovenske policije sprejel tudi črnogorski minister za notranje zadeve Ivan Brajović.