Sorodne objave

 

Policisti opozarjamo, da lahko kombinacija občasnega snega, dežja in velikih temperaturnih sprememb, ki jih vremenoslovci napovedujejo za petek, 14. decembra 2012, povzroči hudo poledico. Natančna napoved kaže, da bo največ težav na relacijah med Vrhniko in Črnim Kalom ter Šempetrom in Razdrtim. Manjše težave pričakujemo tudi na Trojanah. Težave bo poledica povzročala predvsem tistim voznikom, ki na svojih vozilih nimajo predpisane zimske opreme.

Voznikom zato svetujemo:

  • na pot se odpravite samo, če je to res nujno in če imate na vozilu nameščeno ustrezno zimsko opremo!
  • hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti ter spoštujte tudi druge cestnoprometne predpise in prometno signalizacijo,
  • ob zastojih upoštevajte navodila vzdrževalcev ceste in policije.

 

Voznike tovornih vozil pa opozarjamo na to, da je (v skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji) na cestah, kjer so zimske razmere (tj., ko se sneg oprijema vozišča), prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Izjema so avtoceste in hitre ceste, kjer pa lahko upravljavec zaradi zimskih razmer za ta vozila časovno in prostorsko omeji promet. O tem obvesti javnost in postavi prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče.

 

Zato je tudi za voznike tovornih vozil zelo pomembno, da spremljajo obvestila o prevoznosti cest ter spoštujejo morebitne omejitve in prometno signalizacijo.

 

Več preventivnih nasvetov na spletni strani policije:

Prometna varnost