Sorodne objave

 

Na novinarski konferenci Javne agencija RS za varnost prometa, ki je bila danes, 14. decembra 2012, je mag. Ivan Kapun iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi predstavil aktivnosti policije za varnost cestnega prometa v prihodnjem letu.

 MG 1711

Policija se bo v prihodnjem letu pri delu na področju varnosti cestnega prometa posvečala zlasti izboljšanju nadzora na avtocestah in sodelovanja z ostalimi nadzorniki iz vrst inšpekcijskih služb, mestnih redarstev, carine in cestninskih nadzornikov. Aktivnosti bodo usmerjene tako k šibkejšim udeležencem v prometu kot k večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov. Obenem si bomo policisti prizadevali za zmanjšanje števila prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, največkrat pa sta vzrok zanje prevelika hitrost in vožnja pod vplivom alkohola. Policisti bomo pozorni še na uporabo mobilnega telefona med vožnjo, neuporabo varnostnega pasu in varnostne čelade.


Zvočni posnetek izjave mag. Ivana Kapuna (mp3) 


Sloveniji je na področju varnosti cestnega prometa v zadnjih 10 letih z načrtnim in strokovnim delom uspelo izboljšati stanje varnosti cestnega prometa. Toda napoved stanja za prihodnje leto, ki so jo pripravili na agenciji, je pokazala zaskrbljujoče in nesprejemljive podatke. Zaradi pomanjkanja sredstev za preventivne dejavnosti se utegne v prihodnjih mesecih prometna varnost izrazito poslabšati. Govorca Ljubo Zajc, direktor Javne agencije RS za varnost prometa, in Robert Štaba, sekretar za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na AMZS-ju in predstavnik Zavoda Varna pot, sta pristojne pozvala k izdatnejšemu prispevku za preventivo, saj se bodo državi ta sredstva zagotovo obrestovala.