Sorodne objave

 

Po treh letih od začetka delovanja Nacionalnega preiskovalnega urada (1. 1. 2010) je z današnjim dnem, 2. januarja 2013, z delom v tem uradu začelo 14 novih višjih kriminalističnih inšpektorjev - preiskovalcev in višji kriminalistični inšpektor - vodja preiskave.

Novi preiskovalci so bili izbrani in imenovani med 146 kandidati po internem razpisu v policiji in posebnem izbirnem postopku, ki ga je predpisal generalni direktor policije.

Izbrani preiskovalci prihajajo iz različnih policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot policije. Gre za izkušene in do sedaj že uveljavljene kriminaliste in policiste z različnimi znanji in izkušnjami, ki jih NPU potrebuje za specifične potrebe preiskovanja gospodarske kriminalitete, korupcije in drugih zahtevnejših oblik kriminalitete.

Z novimi imenovanji se tako izpolnjuje načrt kadrovske popolnitve NPU, kjer je, vključno z novimi imenovanji, trenutno šest vodij preiskav in 65 preiskovalcev. Sicer je v NPU poleg direktorja in pomočnika ter strokovno tehničnega osebja sistemiziranih 7 vodij preiskav in 70 preiskovalcev.