Sorodne objave

 

Policijska postaja vodnikov službenih psov Celje prodaja dva službena psa, ki sta konec lanskega leta zaradi zdravstvenih razlogov prenehala opravljati policijske naloge.

Aron Aron ...

Raf

... in Raf iščeta novega lastnika.


Prodajata se dva službena psa:

  • nemški ovčar Raf, poležen 7. 1. 2006, in
  • rottweiler Aron, poležen 10. 9. 2004, z avstrijskim rodovnikom.

Vsak pes se prodaja po vnaprej določeni, minimalni ceni 21 evrov.

Oba službena psa sta do prodaje v oskrbi na Policijski postaji vodnikov službenih psov Celje, kjer je tudi možen ogled po predhodnem dogovoru s komandirjem postaje Nikolajem Zorcem (051 659 760) ali pomočnikom komandirja Francem Tajnikom (041 713 986). 

Službeni psi na terenu delujejo do desetega leta starosti, psi, ki nimajo zdravstevenih težav, tudi kakšno leto dlje, seveda pa so tudi psi, ki zaradi zdravstvenih težav svoje delo na terenu zaključijo pred desetim letom starosti. Praviloma takšne službene pse v rejo brezplačno vzamejo njihovi vodniki.

Ker pa vsi vodniki nimajo pogojev za namestitev službenih psov na svojem domu (živijo v stanovanju itd.), mora policija nekatere pse tudi prodati. Ceno za pse, ki se prodajajo, skladno s Pravilnikom o razpolaganju s službenimi živalmi v policiji določi Komisija za nakup in razpolaganje s službenimi živalmi. Takšni psi se prodajajo po minimalni ceni, tj. 21 evrov, saj je glavni namen prodaje psu zagotoviti spodobno nadaljevanje življenja.

Zato v policiji pred prodajo tudi preverimo v kakšne roke bo pes šel in ali ima bodoči lastnik vse namestitvene pogoje zanj. Opravimo 14-dnevno privajanje psa na novega lastnika in v tem obdobju ocenimo, ali se je med psom in novim vodnikom uspostavila dobra medsebojna vez ali ne ter ali je morebitni novi lastnik sploh sposoben voditi takšnega psa. Večinoma psi nimajo težav z navezavo na novega lastnika, seveda pa je ta navezava zelo različna.


Več od delu s službenimi psi