Sorodne objave

 

Letošnje Informative, ki je potekala 1. in 2. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, smo se udeležili tudi policisti in si z zanimivo predstavitvijo policijskega poklica prislužili tretje mesto po izboru obiskovalcev!

IMG_0628

Razstavni prostor policije sta si ogledala tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger in direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar.

IMG_7168

Informativa je največji vseslovenski dogodek o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju. Čeprav v policiji trenutno ni aktualnih razpisov za nove kandidate za policiste, smo sodelovanje na sejmu izkoristili za predstavitev različnih delovnih področij policije. Obiskovalci so si tako lahko ogledali policijska vozila in opremo.

IMG_0698

Policijia je z zanimivim razstavnim prostorom in atraktivnimi aktivnostmi zasedla 3. mesto med najboljšimi razstavljalci po mnenju obiskovalcev.

IMG_7431

Svoje delo so podrobneje predstavili vodje policijskih okolišev, pa tudi kriminalist in kriminalistični tehnik, ki sta odgovarjala na številna vprašanja o zlorabah prepovedanih drog, vlomih v vozila, ogledu in zbiranju sledi na kraju kaznivega dejanja itd. Marsikateri dijak in študent je ugotovil, da priljubljene nadaljevanke ne odražajo realnega delo policistov, kriminalistov, kriminalističnih tehnikov in forenzikov, saj je resnično delo veliko bolj zapleteno in razdeljeno med posamezne službe.

IMG_7389

 Generalni direktor policije se je "rokoval" tudi z najbolj znanim policijskim pasjim pomočnikom Arnijem. 

IMG_7311

Svoje delo je predstavil tudi vodnik službenega psa, ki je mladim in starim pokazal, kako trdna je lahko vez med človekom in živaljo. Službeni psi so namreč izjemno učinkoviti pomočniki pri policijskem delu, v svojem "prostem času" pa so tudi igrivi in zelo zabavni. Tokrat so s svojimi vragolijami navduševali kar trije kosmatinci - belgijski ovčar Arni, ki je med otroki in mladimi že prava zvezda, terierka Dina in borderski ovčar Cori.

IMG_7451

IMG_0604

Nastopil je tudi sekstet Policijskega orkestra, ki je obiskovalcem z izbranim repertoarjem pričaral pravo glasbeno vzdušje. Številne priredbe znanih pesmi pa tudi repertoar klasičnih glasbenih poslastic niso nikogar pustili ravnodušnega.

IMG_0564

IMG_7174

Veliko zanimanja pa so pritegnili tudi policisti, ki so z atraktivnim prikazom predstavili praktični policijski postopek in prvine samoobrambe. Tako si je bilo mogoče ogledati različne postopke - od tistih najbolj preprostih oz. neproblematičnih, do bolj občutljivih in celo nevarnih, ko kršitelj fizično napade policista. Ob spretnih kretnjah in strokovnih prijemih je bil "storilec" kmalu na tleh, policisti pa so poželi bučen aplavz in val navdušenja.

IMG_7442

IMG_7471

Mladi so lahko oba dneva spoznavali tudi preventivne vsebine, saj smo jim svetovali, kako naj najbolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja. Veliko pozornosti smo namenili varnosti v cestnem prometu, svoje spretnosti pa so obiskovalci lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

IMG_0709