Sorodne objave

 

Ljubitelji motornih vozil so lahko ta vikend obiskali ljubljanski MotorSport Show & Salon, na katerem se je predstavila tudi policija.

IMG 8329

Provida je bila zanimiva tudi za najmlajše, ki so želeli vedeti, kako policisti "lovijo" prehitre voznike.


Poleg zanimivosti, ki so jih predstavljali različni razstavljavci dvo- in štirikolesnih jeklenih konjičkov, so se obiskovalci lahko ustavili tudi na razstavnem prostoru policije, kjer si je bilo moč ogledati starodobni motor prikoličar, policijsko vozilo z videonadzornim sistemom Provida, radovedneži pa so lahko svoje spretnosti preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

IMG_8128

IMG_8125

Policisti so med drugim obiskovalce opozarjali na nevarnosti, ki prežijo nanje v cestnem prometu, in jim svetovali, kako naj najbolje poskrbijo za lastno varnost in varnost drugih prometnih udeležencev.

IMG 8236

Ker se motoristična sezona nezadržno bliža, motoristi pa so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, smo veliko pozornosti posvetili prav ljubiteljem motornih koles in koles z motorjem. Zanje smo pripravili tudi nagradno igro.

Med tistimi, ki so pravilno izpolnili vprašalnik in tako pokazali svoje znanje, bomo izžrebali štiri srečneže, ki bodo spomladi svoje izkušnje dopolnili s treningom varne vožnje v Policijski akademiji.

IMG 8190

Zanimanja za trening varne vožnje v Policijski akademiji je bilo veliko.