Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant sta danes, 25. aprila 2013, sprejela Roberta Kranjca, Jurija Tepeša in Roka Marguča, vrhunske športnike, ki so zaposleni v Policiji. Skupaj z drugimi zaposlenimi v policiji in na ministrstvu sta jim čestitala za zelo uspešno sezono in dosežke.

IMG 0679

Z leve: vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Tomas Globočnik, generalni direktor policije Stanislav Veniger, minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant, deskar na snegu Rok Marguč ter smučarska skakalca Jurij Tepeš in Robert Kranjec


V minuli sezoni so ti vrhunski športniki dosegli naslednje uspehe:

  • Rok Marguč je v Kanadi osvojil naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu, v skupnem seštevku svetovnega pokala v paralelnem slalomu pa je dosegel tretje mesto.
  • Robert Kranjec je na tekmah svetovnega pokala enkrat stopil na prvo, dvakrat na drugo in trikrat na tretjo stopničko. V skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih poletih je zasedel drugo mesto.
  • Jurij Tepeš je na tekmah svetovnega pokala enkrat stopil na prvo mesto – in sicer v Planici, kar je bila hkrati njegova prva zmaga v svetovnem pokalu – in enkrat na tretje mesto. V skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih poletih je zasedel četrto mesto.

Kranjec in Tepeš sta bila tudi člana slovenske ekipe, ki je v ekipni tekmi osvojila prvo mesto na letalnici v Planici.

IMG 0719

Ob tej priložnosti je minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant dejal, da bi vsi radi imeli Rokovo sposobnost slalomiranja, kajti v življenju moramo slalomirati med različnimi problemi in si želimo, da bi bili pri tem tako uspešni, kot je Rok na bordu. Nadaljeval je, da vsi občudujemo Robertov in Jurijev pogum, ki se odločita pognati se v strmo dolino in vmes leteti zavidljivo razdaljo, kar deluje rahlo nadčloveško. Nato jim je čestital in zaželel veliko uspeha še naprej ter dodal, naj uživajo v tem, kar počnejo.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger pa je dejal: "Vsakdo, ki je kadarkoli poskušal premagati svoje telo, da bi v cilj prišlo sekundo hitreje ali centimeter dlje, ve, koliko truda, napora, treningov, samodiscipline, energije in trdne volje ter seveda psihične zbranosti je potrebno, da lahko dosegate tako vrhunske rezultate. /…/  Ponosni smo na vas. Ste vzor, ker predstavljate vrednote pozitivne energije in trdega dela; ne omagate takrat, ko vam ravno ne gre po načrtih; dvignete se na vrh, ko se zdi, da ste zaradi številnih majhnih stvari, ki s kopičenjem postanejo ena velika, pahnjeni na dno. Vem, da ste hkrati nadvse skromni. Kitite se z žlahtnimi kovinami, na žalost pa ne tudi z bajnimi nagradami, ki so prisotne v medijsko bolj privlačnih športnih panogah, a ste z nogami trdno na tleh. Ostanite takšni in nam vsem z vašim vzorom pomagajte iti v lepšo prihodnost."

IMG 0730

V imenu športnikov se je za sprejem in čestitke zahvalil Rok Marguč. Zahvalil se je tudi za vso nudeno podporo vsa ta leta, ker jim brez nje tako dobri dosežki najbrž ne bi uspeli. Dejal je še, da bodo z veseljem in po svojih močeh sodelovali v preventivnih in promocijskih projektih policije.


Vsem trem, še enkrat, iskrene čestitke!