Sorodne objave

 

Rok Drakšič, vrhunski športnik, zaposlen v policiji, je na evropskem prvenstvu v judu v Budimpešti osvojil naslov evropskega prvaka v kategoriji do 73 kg.

draksic AttilaKisbenedek

Bron z evropskega prvenstva iz leta 2010 in 2012, ko je tekmoval v kategoriji do 66 kg, je tokrat v višji kategoriji samozavestno stopnjeval do zlata. Tako je osvojil najžlahtnejše odličje na evropskem prvenstvu v zgodovini slovenskega moškega juda.

Misli, ki jih je "Roki", kot ga kličejo prijatelji, ponavljal ob prihodu na tatami, so bile, da je vsakdo premagljiv. Kljub temu pa tako srečnega končnega izida, kot je poudaril, ni pričakoval. Za zmago je bila odločilna motivacija trenerja, Marjana Fabjana, s katerim sta pripravila tudi zmagovalno taktiko, predvsem za polfinale in finale.

fabjanSTA

Trener Marjan Fabjan je prav tako zaposlen v policiji. Na evropskem prvenstvu v Budimpešti je osvojil kolajne s kar štirimi varovanci.

draksic TamasKovacs

Na prvenstvu sta nastopila še dva vrhunska športnika, zaposlena v policiji: Petra Nareks, prav tako varovanka Marjana Fabjana, in Aljaž Sedej. Petra je uvodno borbo dobila proti Belgijki Lotte Denoo, a v naslednji izgubila z Italijanko Odette Giuffrida. Tudi Aljaž Sedej je v uvodni borbi premagal Srba Miroljuba Iveziča, v drugi pa z iponom izgubil s Portugalcem Tomasom Costo.  


Čestitamo našim judoistom in judoistkam, še posebej pa Roku Drakšiču in trenerju Marjanu Fabjanu!


Vrhunski športniki v policiji


Foto: Attila Kisbenedek (AFP), Tamas Kovacs (AP) in STA