Sorodne objave

 

12 pripadnikov Specialne enote Uprave za policijske specialnosti je med 15. in 18. aprilom sodelovalo v mednarodni taktični vaji Atlas Common Challenge 2013, ki je bila v mestu Komarno na Slovaškem.

Taktične vaje so se preigrale v devetih različnih državah, in sicer na Švedskem, Irskem in Slovaškem ter v Latviji, Španiji, Belgiji, Italiji, Avstriji in Romuniji. Pri reševanju krizne situacije so v vsaki od teh držav sodelovale po štiri specialne enote. Namen taktičnih vaj je bil preveriti usklajenost delovanja večjega števila enot na različnih lokacijah, obenem pa so bile vaje tudi predstavitev skupnega delovanja specialnih enot za predstavnike različnih institucij Evropske unije.

Policisti SE UPS so sodelovali na taktični vaji na Slovaškem, kjer so, po scenariju, člani teroristične skupine načrtovali zajetje večjega števila srednješolcev (300 oseb) z grožnjo uporabe MES (minsko-eksplozivnih sredstev). Krizna situacija se je odvijala v srednji šoli v obmejnem mestu Komarno. V vaji so pripadniki SE UPS sodelovali še s kolegi iz specialnih enot iz Slovaške (LYNX), Madžarske (TEK) in Romunije (BSIJ).

Vaja je potekala v okviru združenja Atlas, kjer je šestintrideset policijskih specialnih enot iz držav članic Evropske unije sodelovalo v taktičnih vajah z različnimi terorističnimi scenariji.

 Specialna enota