Sorodne objave

 

Policisti, vojaki in gasilci vse do 18. maja v okviru Anine zvezdice zbiramo hrano za družine z manj priložnostmi. Škatle so čedalje bolj polne, z njimi pa raste tudi upanje, da bomo čim več družinam in posameznikom vsaj nekoliko olajšali skrajno revščino, v kateri so se znašli. Pomagajte tudi vi!

IMG 2389

Konec lanskega leta smo policisti in vojaki izjemno uspešno sodelovali v veliki humanitarni akciji Anina zvezdica, v okviru katere smo po grobih ocenah zbrali okoli 20 ton hrane. Tokratni, spomladanski akciji se poleg vojske in policije pridružujejo tudi gasilci. Skupaj s humanitarnim društvom Never Give Up bomo zbirali hrano za posameznike in družine z manj priložnostmi. V teh časih, ko čedalje več ljudi potrebuje pomoč, so takšna sodelovanja nadvse dobrodošla, še več, celo zelo potrebna so.

Kot je v današnji izjavi za javnost povedal generalni direktor policije Stanislav Veniger, se tudi policisti, ki se vsak dan pri svojem delu srečujejo s posamezniki, ki živijo pod pragom revščine, čutijo dolžni, da pomagajo po svojih močeh. "Težko se je sprijazniti z dejstvom, da je v Sloveniji toliko lačnih ljudi, da otroci nimajo kaj jesti, da se starejši bratci in sestrice na skrivaj odpovedujejo obrokom, da bi imeli mlajši kaj pojesti. To je grozno! Toliko je socialno ogroženih družin, kriza pa se še kar poglablja," je dejal Veniger. "Plače policistov niso visoke, a očitno je kljub temu želja pomagati sočloveku v naši instituciji še vedno močna, zato želimo pomagati po svojih močeh," je še dodal Veniger in pozval vse zaposlene v policiji kot tudi vse državljanke in državljane, da prispevajo, kolikor lahko. Kot je še dejal, je zadovoljen, da v akciji sodelujejo tudi kolegi vojaki in gasilci, izrazil pa je tudi upanje, da se bodo v prihodnje akciji pridružili tudi drugi uniformirani poklici.

"Vsakdo, ki prispeva v teh hudih časih, prispeva k uspehu akcije. Velikokrat prispevajo prav tisti, ki že tako ali drugače nimajo veliko, pa vseeno 'odškrnejo' toliko, kolikor lahko pogrešajo, in dajo nekomu, ki ima še manj. Akcija bo zagotovo uspešna, saj bo šla vsa hrana, ne glede na to, koliko je bomo zbrali, v prave roke," je zaključil Veniger in pohvalil Ano Lukner, ustanoviteljico fundacije Anina zvezdica, za ves trud in humanitarna prizadevanja, ki počasi, a zagotovo izboljšujejo našo družbo.

IMG 2369

 Generalni direktor policije je fundaciji Anina zvezdica predal eno prvih škatel s hrano, ki smo jo zbrali zaposleni v policiji.


"Vesela sem, da so se Anini zvezdici tudi tokrat pridružili policisti in vojaki, ki so v lanski akciji skupaj zbrali več kot 20 ton hrane, kar je 4364 prehrambenih paketov, in tako pomagali olajšati stisko 2100 družinam! Tokrat so se pridružili še gasilci, in upam, da se kmalu pridružijo še ostale službe, saj skupaj lahko dosežemo še več," je dejala Ana Lukner, ki se je tudi zahvalila vsam institucijam, podjetjem, društvom, predvsem pa posameznikom, ki nesebično darujejo.

"Težke zgodbe posameznikov me motivirajo, da vztrajam in pomagam. Na drugi strani pa mi neomajno moč in vztrajnost daje tudi odziv ljudi. Prav neverjetno je, kako smo se v Sloveniji mobilizirali, v zadnji akciji smo skupaj zbrali kar 74 ton hrane! To je fantastično! Vendar pa je cilj Anine zvezdice, in to bo morda marsikoga presenetilo, da je nekega dne ne bi bilo več. Da ne bi bilo več potrebe, da bi zbirali hrano za lačne, temveč da bi se zgodil premik v razmišljanju, premik v družbi, ki bi prav vsakemu posamezniku zagotovil človeka dostojno življenje," je poudarila Luknerjeva.

Do 18. maja bomo zbirali hrano z daljšim rokom uporabe, npr. paštete in drugo konzervirano hrano, moko, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, namaze, omake, sladkarije, kosmiče, kakav, čaj, kavo, sol in druge začimbe, sokove idr. Zbrano hrano bomo policisti, vojaki, gasilci in predstavniki društva Never Give up nato predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

K sodelovanju vabimo vse, ki želijo pomagati!

Zaradi velikega zanimanja bomo do 18. maja občanom omogočili, da hrano, ki jo želijo darovati, prinesejo v vojaške in policijske enote, ki jih najdete na spodnjih povezavah:

 

Preberite tudi: