Sorodne objave

 

V policiji bomo v četrtek in petek, 23. in 24. maja 2013, organizirali že 11. policijske igre, največjo športno in družabno prireditev v policiji. Odprtje iger bo 23. maja ob 8.30 v Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, kjer se bo nato odvijala večina tekem in kamor vabimo tudi vse zainteresirane obiskovalce in predstavnike medijev!

Zaposleni z vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave bodo tekmovali v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji. Pomerili se bodo v judu, samoobrambi (v borbah in prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško ter streljanju s pištolo. Prevladujejo torej panoge, katerih znanje je za policiste in policistke pri njihovem delu zelo koristno. Poleg tega tekmujejo še v šahu ter v nogometu in odbojki na mivki. Najboljši posamezniki in ekipe v skupni razvrstitvi na koncu prejmejo diplome, medalje in pokale.

Dogodek je namenjen krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistk in policistov, ki je potrebna za uspešno in učinkovito delo. Obenem pa so igre tudi priložnost za druženje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi, kar je za policijo kot velik sistem zelo pomembno. Bolj kot boj za čim boljše mesto in tekmovalni rezultati tako na koncu štejejo nova znanstva, izmenjane izkušnje, prijetni spomini po vrnitvi v enote.

 
Spoštovani novinarji in drugi obiskovalci!
Policijske igre, dobre nastope in fizično pripravljenost policistov si lahko v Tacnu ogledate tudi sami. Tekmovalci bodo veseli vaše spodbude!

 
***

Program:

    Četrtek, 23. maj:

        8.30 - Uradno odprtje 11. policijskih iger (zbor ekip in nagovor vodstva policije)
      10.00 - Pričetek tekmovanj v nogometu in šahu (ekipno); tekmovanje v judu in samoobrambi (tehnike) ter praktičnem postopku
      15.00 - Predvidena podelitev priznanj tekmovalcem prvega dne

     Petek, 24. maj:

        8.30 - Začetek tekmovanj v streljanju z zračno puško (strelišče na Dolenjski cesti)
        9.00 - Začetek tekmovanj v nogometu, odbojki na mivki, šahu (posamično) in samoobrambi (borbe)
      17.00 - Predviden zaključek iger s podelitvijo priznanj
 

Športni pozdrav!