Sorodne objave

 

Začele so se 11. policijske igre, ki so največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji, skupaj z letnim preizkusom usposobljenosti policistov. Danes, 23. maja 2013, jih je v športnem parku Policijske akademije v Tacnu v Ljubljani slavnostno odprl generalni direktor policije Stanislav Veniger. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki jih je letos 413, je zaželel čim več športnih uspehov in čim manj poškodb, gledalkam in gledalcem pa veliko užitkov pri spremljanju posameznih disciplin.

odprtje2 zm

odprtje1 zm

odprtje3 zm

Na prizorišču se je po abecednem vrstnem redu razporedilo 15 ekip. Poleg ekip policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave letos tretjič tudi ekipa Ministrstva za notranje zadeve in javno upravo. Zbrane so prišli pozdravit in spodbujat tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji.

IMG 9449 zm

Ekipo PU Celje z 42 člani vodi Danilo Kocbek. Naslednja je ekipa PU Koper z 39 člani, ki jo vodi Aleš Suhadolnik. Ekipo PU Kranj s 30 člani vodi Denis Čemažar. Naslednja – tudi letos najštevilčnejša – je ekipa PU Ljubljana z 61 člani, ki jo vodi Nermin Isić. Ekipa PU Maribor šteje 40 članov, ki jih vodi Bojan Ferk. Ekipa PU Murska Sobota letos šteje 37 članov, tekmujejo pa pod vodstvom Zorana Kosija. Ekipo PU Nova Gorica vodi Simon Justin; v njej je 15 članov. 44-člansko ekipo PU Novo mesto vodi Dejan Kink.

Ekipo Uprave uniformirane policije sestavlja 7 članov pod vodstvom Sanje Potušek. Ekipa Uprave kriminalistične policije je pod vodstvom Francija Kregarja in šteje 38 članov. Ekipo Uprave za policijske specialnosti, ki šteje 35 članov, vodi Roman Hiti. Ekipa Policijske akademije šteje dva člana, ki tekmujeta pod vodstvom Zlatka Pincoliča. 15-člansko ekipo Urada za informatiko in telekomunikacijo vodi Damijan Jančar. Ekipa Službe generalnega direktorja policije šteje štiri člane, ki jih vodi Matjaž Čuček.

Tekmovanj se udeležuje tudi ekipa Ministrstva za notranje zadeve in javno upravo pod vodstvom Martina Povšeta. Ekipa šteje 8 članov.

tehnike2 zm

Tekmovalke in tekmovalci so se danes v Tacnu pomerili v judu, samoobrambi (prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, torej panogah, katerih znanje je pri vsakodnevnem opravljanju policijskih nalog zelo koristno in uporabno. Ob tem so se danes začela tudi tekmovanja v šahu in nogometu. Del tekmovanj poteka še v Vadbenem centru Gotenica. Danes so se tam pomerili v policijskem mnogoboju.

IMG 9614 zm

Že danes sta bili svečani podelitvi priznanja najboljšim tekmovalcem disciplin prvega tekmovalne dne, tj. najboljšim v judu, ju-jitsu tehnikah, praktičnem postopku in  policijskem mnogoboju ter šahu (ekipno). Podelitvi sta bili ob 15. uri v Tacnu in v Gotenici.

IMG 6351 zm

Najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem ter ekipam petih disciplin, ki so se danes že zaključile, smo podelili priznanja, medalje in pokale. Podelila sta jih namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk in vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

sah ekipno3 zm

V judu je letos tekmovalo 23 tekmovalcev iz 5 ekip v šestih kategorijah. V kategoriji do 66 kg je bil najboljši Dejan Žagar iz PU Ljubljana, v kategoriji do 73 kg Bojan Popović iz PU Ljubljana, v kategoriji do 81 kg Sašo Jereb iz Uprave za policijske specialnosti, v kategoriji do 90 kg Vinko Ervin iz PU Maribor, v kategoriji do 100 kg Boštjan Divjak iz PU Ljubljana in v kategoriji nad 100 kg Otmar Jordan iz PU Ljubljana. Najboljša ekipa je bila iz PU Ljubljana.

podelitevT2 zm

V prikazu ju-jitsu tehnik ali se je letos pomerilo 7 tekmovalcev iz dveh ekip. Najboljši posameznik je bil Elvis Podlogar iz PU Ljubljana, iz iste uprave je bila tudi najboljša ekipa. V praktičnem postopku je tekmovalo 15 tekmovalk in tekmovalcev iz 3 ekip. Najboljša je bila ekipa PU Ljubljana. V šahu (ekipno) se je pomerilo 9 ekip. Najboljša je bila ekipa PU Maribor.

podelitevG3 zm

V policijskem mnogoboju se je pomerilo 11 ekip, skupaj 52 tekmovalcev. V ekipni razvrstitvi je prvo mesto zasedla PU Novo mesto. Med moškimi je bil najboljši Severino Ogrizek iz PU Maribor, najboljša predstavnica nežnejšega spola je bila Nina Krašovec iz PU Maribor.


Čestitamo!

nogomet zm

Danes so se začela in se bodo jutri nadaljevala tekmovanja v nogometu. Jutri, 24. maja 2013, pa se bodo začela še tekmovanja v ju-jitsu borbah, policijskem situacijsko-taktičnem streljanje, streljanju z zračno puško ter v šahu (posamično) in odbojki na mivki.