Sorodne objave

 

Policisti so danes, v zgodnjih jutranjih urah, odvzeli prostost iskani osebi, ki so jo v zadnjih dneh intenzivno iskali. Več o prijetju sta na novinarski konferenci povedala minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant in generalni direktor policije Stanislav Veniger, ki sta predstavila podrobnosti dogodka.

 MG 2315

Zvočni posnetek izjave dr. Gregorja Viranta (mp3)  


"Z veseljem vas obveščam, da je policija danes zjutraj pravosodnim organom predala v zadnjih dneh najbolj iskano osebo v Sloveniji," je današnjo izjavo za medije začel minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant. "Po podatkih, ki jih imam, so policisti in kriminalisti svoje delo opravili strokovno in uspešno, za kar se jim zahvaljujem in jim izrekam vso pohvalo," je še dodal Virant.

Včeraj, v poznih večernih urah, je bil navezan stik z odvetnikom iskane osebe, preko katerega se je policija v Mislinji pri Slovenj Gradcu srečala z iskano osebo in ji odvzela prostost ter jo ob 4.30 na podlagi razpisa iskanja, ki ga je izdalo Okrožno sodišče v  Mariboru, privedla v Zapore Celje.

Večje število policistov in kriminalistov je v minulih dneh izvajalo vrsto operativnih aktivnosti, od razgovorov, zbiranja različnih obvestil pri sorodnikih, znancih in sosedih, pridobivanja različnih vizualnih zapisov, preverjanja letališč v Sloveniji in bližnjih letališč v sosednjih državah. Dnevno je policija preverila več deset informacij, ki so ji jih po objavi razpisa iskanja posredovali tako domači kot tuji viri. Pri tem je policija intenzivno sodelovala tudi s tujimi varnostnimi organi. Kot smo javnost že seznanili, pa so osebo iskale vse države članice Interpola in Europola.

 MG 2348

Zvočni posnetek izjave Stanislava Venigerja (mp3) 


"V slovenski policiji smo veseli današnjega razpleta. Slovenski javnosti sem v preteklih dneh, na včerajšnjem sestanku pa tudi predsednici vlade, večkrat zagotovil, da policija intenzivno opravlja svoje delo in da trdno verjamem, da bomo iskano osebo našli," je dejal generalni direktor policije Stanislav Veniger.

"Želim pohvaliti vse policiste in se zahvaliti tudi vsem občanom, ki so s posredovanjem informacij želeli pomagati pri iskanju. V policiji se zavedamo, da je zaupanje v naše delo in strokovnost ključno za našo uspešnost, kar se je pokazalo tudi v tem primeru," je še dodal Veniger.

S tem je slovenska policija uspešno, strokovno in profesionalno opravila še eno zahtevno nalogo.

Kot je poudaril minister Virant, je zadnji medijsko odmeven primer iskanja osebe ponovno osvetlil potrebo po sistemski ureditvi uporabe metod in sredstev, ki bi policiji olajšale delo v tako zahtevnih nalogah. "Tudi mediji ste že poročali, da imajo številne tuje policije možnost uporabiti posebne metode in sredstva, ki bistveno olajšajo odkrivanje iskane osebe. Menim, da je čas, da se večletnim predlogom policije prisluhne in pri spremembi Zakona o kazenskem postopku najboljše rešitve tudi vključi v besedilo zakona," je zaključil Virant.


Zvočni posnetek novinarskih vprašanj in odgovorov (mp3)