Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant in njegov hrvaški kolega Ranko Ostojić sta danes, 12. junija 2013, v Zagrebu podpisala dogovor o ureditvi skupnih službenih mest za opravljanje mejne kontrole. Z dogovorom, ki bo začel veljati 1. julija 2013, bo omogočen hitrejši prestop državne meje na 31 mejnih prehodih med državama. Z uvedbo skupnega opravljanja mejne kontrole bodo namreč zagotovljeni pogoji za poenostavitev in pospešitev opravljanja mejne kontrole, saj se bodo potniki zaradi vstopa ali izstopa ustavili samo enkrat.

podpis

Zaradi pogojev dela in boljše infrastrukture slovenskih mejnih prehodov se bodo službena mesta za skupno opravljanje mejne kontrole uredila večinoma na slovenskih mejnih prehodih. Policiji obeh držav sta se dogovorili, da bosta na ostalih mejnih prehodih med državama skupno opravljanje mejne kontrole uvajali postopoma.

Pred podpisom dogovora sta se ministra na bilateralnem srečanju pogovarjala o sodelovanju med ministrstvoma in policijama. Strinjala sta se, da je sodelovanje odlično. Govorila sta tudi o pripravah na letošnjo turistično sezono, še posebej z vidika zagotavljanja prometne varnosti in zmanjševanja gneče na mejnih prehodih.

IMG 20130612

Minister Virant je ob tej priložnosti obiskal še mejni prehod Obrežje.


Več informacij v sporočilu za javnost notranjega ministrstva