Sorodne objave

 

Policisti smo se tudi letos pridružili dobrodelni akciji 10 krogov za 10 nasmehov. Skupaj s Slovensko vojsko in humanitarnim društvom Never Give up smo deset dni tekli in zbirali sredstva za družine in posameznike, ki so se znašli v stiski. Skupaj smo zbrali 11.035 evrov. Zbrana vsota je bila enakovredno razdeljena med vseh 12 upravičencev, ki so prejeli okoli 920 evrov.

10 krogov

Tekli smo v dobrodelni namen in se ob tem še zabavali ...


V želji, da bi jim pomagali, omilili stisko, v kateri so se znašli, in jim dali občutek, da niso ostali sami, smo zanje tekli od 31. maja do 9. junija 2013 na desetih stadionih po vsej Sloveniji. Tekli smo za deset družin, ki so bile izbrane preko Zveze prijateljev mladine, pa tudi za družini pripadnika policije in pripadnika vojske. Gre za hude stiske družin in posameznikov zaradi brezposelnosti, bolezni, nasilja v družini itd.

IMG 5238 resize

Sredstva za pomoč družinam in posameznikom smo zbirali s startninami.


Med drugim smo tekli tudi za hčer policista, malo Gajo. Dveletna deklica ima namreč cerebralno paralizo, zaradi katere ne more samostojno stati oz. hoditi in zaradi katere trpi hude bolečine. Družina je s pomočjo medijev in slovenske javnosti zbrala že večji delež sredstev, potrebnih za operacijo, da pa bi bila deklica deležna celostne terapije, je potrebovala družina še nekaj tisoč evrov.

IMG 7857 resize

Dodatno so akcijo podprli tudi pripadniki Specialne enote policije. Ti so z dražbo desetih fotografij zbirali dodatna humanitarna sredstva.

NGU14

  Hvala vsem, ki ste darovali!