Sorodne objave

 

Še danes lahko med 12. in 19. uro na Gospodarskem razstavišču obiščete Študentsko areno, največjo izobraževalno-sejemsko prireditev za mlade, na kateri se predstavlja tudi policija.

V notranjem razstavnem prostoru in na zunanji ploščadi Gospodarskega razstavišča obiskovalcem že deseto leto zapored predstavljamo različna področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Med drugim smo obiskovalcem v zadnjih dneh predstavili policijsko motorno kolo, vozilo z videonadzornim sistemom Provida ter kombi za ogled kaznivih dejanj.

Posebnost včerajšnje predstavitve dela policije je bil tudi prikaz reševanja "ponesrečenaga policista" s helikopterjem. Policiste Gorske enote so se iz helikopterja spustili na streho Gospodarskega razstavišča in "rešili poškodovanega kolega".

IMG 5648 IMG 5658 IMG 5636

IMG 5671

IMG 5594

Policisti Posebne policijske enote so obiskovalcem predstavili opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu.

IMG 6194 IMG 6171

Svoje delo so na Študentski areni predstavili tudi policisti, ki sodelujejo v mednarodnih civilnih misijah.


Danes bosta na ploščadi Gospodarskega razstavišča policista Specialne enote predstavila bojno oklepno vozilo.

Študentom in njihovim staršem bomo še danes svetovali glede varne udeležbe v prometu in varovanja osebnega premoženja, poleg tega pa bodo naši strokovnjaki odgovarjali na vprašanja o zaposlovanju in izobraževanju v policiji.

Ogledate si lahko vzorce prepovedanih drog in opremo, ki jo uporabljajo vlomilci za vlome v vozila.

Med 12. in 14. uro lahko na Gospodarskem razstavišču srečate tudi vrhunska športnika, zaposlena v policiji: veslača Mateja Preloga in umetnostnega drsalca Gregorja Urbasa.

Ob 13. uri pa vas vabimo, da si na ploščadi Gospodarskega razstavišča ogledate prikaz spretnostne vožnje z motornim kolesom, ki ga bo izvedel policist motorist.

Včeraj smo predstavili tudi službene živali policije. Te so za obiskovalce še posebej zanimive, poleg tega pa tudi policisti preko njih občanom lažje približajo svoje delo.

IMG 5865 IMG 5789 IMG 6006

 

Veliko zanimanja je požela tudi predstavitev uporabe službenega psa za splošno uporabo. Z vodnikom sta predstavila uporabo psa z in brez nagobčnika. Kasneje so policisti predstavili tudi delo službenega psa za specialistično uporabo, ki je v zelo kratkem času našel skriti vzorec prepovedane droge.

IMG 5885

Ko službeni pes opazi ''storilca kaznivega dejanja'' ...

IMG 5910

IMG 5942

Na pomoč sta priskočila še dva policista, ki sta nepridiprava uklenila.

IMG 6127

Po končanem delu nas je Arni še malo zabaval. S svojo igrivostjo in toplino je prijetno presenetil številne obiskovalce.

 

Dijaki, študenti in vsi mladi po srcu, obiščite nas na razstavnem prostoru na Gospodarskem razstavišču!
Vstop je prost.


Več informacij o prireditvi na spletni strani organizatorjev: http://www.dobimo.se/


Še več utrinkov s Študentske arene