Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada iz Generalne policijske uprave danes, 8. avgusta 2013, nadaljujejo včeraj začeto preiskavo, v okviru katere iščejo dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane.

Tako so včeraj na območju policijskih uprav Ljubljana in Koper opravili 14 hišnih preiskav, v okviru katerih preiskujejo gospodarska kazniva dejanja, s katerimi je bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj 9 milijonov evrov. V tej zvezi so policisti prostost odvzeli dvema osebama. Preiskali so več poslovnih in zasebnih prostorov in zasegli materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Danes pregledujejo zaseženeno gradivo, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in izvajajo zaslišanja.

Predmet predkazenskega postopka so domnevne nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe, ki se je ukvarjala s plačilnimi inštrumenti. Gre za sum storitve kaznivih dejanj Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), za kar je predpisana zaporna kazen 8 let.

V preiskavi, ki ga usmerja Specializirano državno tožilstvo, sodeluje 50 preiskovalcev NPU in šest policistov.

Izjavo za javnost je dal Darko Majhenič, direktor NPU

IMG 5067

Zvočni posnetek izjave (mp3) 

Novinarska vprašanja in odgovori nanje (mp3)