Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger se je danes, 26. septembra, v Zagrebu udeležil slovesnosti ob dnevu hrvaške policije. Na slovesnosti so skupaj s hrvaškimi, avstrijskimi in madžarskimi kolegi nastopili tudi člani slovenskega Policijskega orkestra, ki prav letos praznuje svojo 65. obletnico.

Na hrvaškem vsako leto 29. septembra, na praznik Sv. Mihaela, zaščitnika hrvaške policije, tradicionalno poteka tudi praznovanje dneva hrvaške policije. V ta namen je organiziran dvodnevni dogodek, na katerega povabijo tudi predstavnike tujih policij.

Letos je hrvaška policija ob tej priložnosti zaprosila tri države, in sicer Slovenijo, Madžarsko in Avstrijo, za sodelovanje njihovih policijskih orkestrov na današnji osrednji slovesnosti. V Zagrebu je tako nastopilo po dvajset policistov glasbenikov iz hrvaškega vojaškega orkestra ter madžarskega, avstrijskega in slovenskega policijskega orkestra.

Orkestri so nastopili skupaj in zaigrali štiri skladbe, značilne za vse štiri države, in sicer slovensko Belo Krajino, hrvaški Eros s tistega sveta, avstrijski Radetzky marš ter madžarski Magyar vér – indulo.

Slovesnosti, ki je potekala v Koncertni dvorani Vatroslav Lisinski v Zagrebu, so se poleg vrha slovenske policije udeležili še visoki predstavniki policij Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije, Srbije in Nemčije.

DSC 8586

Foto: MUP Hrvaška