Sorodne objave

Varno na kolo 19. marec 2021
 

Na letošnji že 7. mednarodni ultra kolesarski preizkušnji v Sloveniji, ki je potekala med 9. in 12. majem, sta bila med 76 kolesarji iz dvanajstih držav tudi dva slovenska policista. Generalni direktor policije Stanislav Veniger ju je danes, 9. oktobra 2013, tudi uradno sprejel.

Tokratna "kolesarska ekstremista" iz vrst policije, ki sta na dirki DOS Extreme 2013 vrtela pedala 1.229 kilometrov in naredila skoraj 15.000 višinskih metrov, sta policista Aleš Suhadolnik iz Policijske uprave Koper in Trajče Velički iz Policijske uprave Maribor. V kategoriji dvojice sta zasedla 8. mesto med osemnajstimi dvojicami in za cilj potrebovala nekaj več kot 45 ur.  

IMG 6870

Z leve: vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Tomas Globočnik, policist Trajče Velički, generalni direktor policije Stanislav Veniger, policist Aleš Suhadolnik in policist iz Centra za tujce v Upravi uniformirane policije ter idejni vodja in organizator dirke Andrej Berginc


Velički se je te dirke že prej udeležil, medtem ko jo je Suhadolnik (pre)vozil prvič. Tudi v prejšnjih letih so se te dirke udeleževali policisti, in sicer Luka Černuta, Marko Fon, Sebastjan Nedoh, Fredi Virag, Mirko Zver, Anton Žnidaršič in Miha Žvikart.


Kolesarje na startu dirke okoli Slovenije so pospremili vrhunskih športniki, zaposleni v policiji