Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je med 22. in 24. oktobrom 2013 potekala že 14. Študentska arena. Tudi policisti smo predstavili različna področja policijskega dela in svetovali, kako najbolje poskrbeti za svojo varnost.

507

Na notranjem razstavnem prostoru in zunanji ploščadi smo obiskovalcem tudi letos predstavili različna zanimiva področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Mladi so si lahko ogledali opremo, ki jo policisti uporabljajo za odkrivanje ponarejenih dokumentov. Nekateri so iz žepov potegnili osebne izkaznice in potne liste, da bi se prepričali, ali so "ta pravi". Na srečo nihče med njimi ni imel ponaredka.

242

254

Veliko pozornosti so pritegnili tudi naši zvesti pomočniki – policijski konji in službeni psi, ki vsakič znova presenetijo obiskovalce tako s svojo prijaznostjo kot tudi svojimi sposobnostmi. Za obiskovalce, ki so jih "pocrkljali", pa so se še posebej potrudili.

517

Mnogi so svoje sposobnosti preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Čeprav se je vožnja s simulatorjem sprva zdela otročje lahka, pa marsikdo ni zvozil že prvega ovinka. Na srečo se je prometna nesreča zgodila zgolj na računalniškem zaslonu, neizkušeni obiskovalci pa so se iz tega dogodka naučili, da je treba ovinke peljati previdno.

375

Veliko zanimanja je bilo tudi za opremo policistov posebne policijske enote.

532

Okoli kriminalista so se zgrinjale množice mladih, ki so si hoteli ogledati vzorce prepovedanih drog. Kriminalist jim jih je predstavil, zraven pa jih je podučil tudi o nevarnostih uživanja mamil.

128

"Ti, ti, lump!"


Za atraktivno predstavitev na zunanji ploščadi je poskrbela še trojica izkušenih policistov, ki so predstavili uporabo policijskih pooblastil ter prvine samoobrambe in nekaterih borilnih veščin, ki jih morajo poznati policisti za učinkovito in varno delo na terenu, kjer se velikokrat srečujejo z upiranjem, grožnjami in celo napadi nanje.

136

Na Študentski areni pa so se nam pridružili tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji. V torek sta nas obiskala odlična kanuist Simeon Hočevar in plavalec Emil Tahirovič, v sredo eden naših najuspešnejših telovadcev Mitja Petkovšek, v četrtek pa je z nami delil svoj čas legendarni in vsem dobro poznani veslač Iztok Čop.

269

 Vrhunski športnik Mitja Petkovšek je neumorno delil avtograme.