Sorodne objave

 

V Cankarjevem domu so včeraj, 19. decembra 2013, razglasili najboljše športnike Slovenije v letu 2013. Po pričakovanjih je priznanje za najuspešnejšo športnico po rekordni sezoni, ki jo je kronala z velikim kristalnim globusom, prejela alpska smučarka Tina Maze, zaposlena v Policijski akademiji, v Oddelku vrhunskih športnikov.

Prestižno nagrado najboljšega v moški konkurenci pa je osvojil smučarski skakalec Peter Prevc. Športne novinarje je prepričal z osvojenima medaljama na svetovnem prvenstvu (srebro in bron). Prevc bo nov vrhunski športnik, ki bo v začetku leta 2014 zaposlen v Policiji.

Tako sta po letu 2005 (Tina Maze in Mitja Petkovšek) ter letu 2010 (Tina Maze in Dejan Zavec) prestol najboljšega športnika in najboljše športnice zopet zasedla vrhunska športnika iz Policije.

Iskrene čestitke nagrajencema!


Vrhunske športnike sta pred prireditvijo v predsedniški palači gostila predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo. Slednji je v nagovoru športnikom izrazil zadovoljstvo ob novih sistemiziranih delovnih mestih, ki so namenjena zaposlovanju vrhunskih športnikov v državni upravi. Z letom 2014 bo tako v Policiji zaposlenih 30 vrhunskih športnikov.


Oddelek vrhunskih športnikov


Foto: siol.net