Sorodne objave

 

V tokratni akciji zbiranja plastičnih zamaškov, ki je potekala od začetka oktobra do sredine decembra 2013, smo za upokojenega policista Dušana Komarja zbrali kar 7.080 kilogramov plastičnih zamaškov. Hvala vsem, ki ste pomagali!

IMG 0813

Skladišče v Ljubljani se je hitro polnilo ...


Tokrat smo se z zbiranjem zamaškov pridružili dobrodelni akciji Podarimo mu roke, ki so jo, da bi pomagali nekdanjemu sodelavcu, začeli policisti Policijske postaje Tolmin. Junija letos je namreč v rokah našega upokojenega sodelavca, nekdanjega policista Policijske postaje Tolmin Dušana Komarja, eksplodirala bomba iz II. svetovne vojne. Dušan je ostal brez obeh rok, slep na desno oko, utrpel pa je tudi hude poškodbe glave. Zdravljenje bo dolgotrajno in močno presega finančne zmogljivosti Dušanove družine.

IMG 2907

  Takole se je začela akcija na Policijski postaji Ruše ...

IMG 2911

... in takole se je končala.


Odločili smo se, da Dušanu pri zbiranju pomoči pomagamo na več načinov, tudi z zamaški. Akcija je kmalu prerasla okvirje policije, saj so se zaposlenim v policiji pri zbiranju tokrat pridružili tudi otroci iz številnih osnovnih šol, vrtcev in taborniških društev. Ti so na policijske postaje po vsej Sloveniji prinesli več sto kilogramov zamaškov!

komar

 Za policista iz Tolmina so pridno zbirali tudi v Prekmurju ...

IMG 0023

... in na Gorenjskem, kjer je bilo skladišče Policijske uprave Kranj skoraj premajhno za vse zbrane zamaške!


Akcijo so aktivno podprli tudi člani IPA moto kluba Slovenija, skupine Ljubljana, ki so k sodelovanju privabili ostale prijatelje in člane IPE, pa tudi nekatere avtoservise, avtopralnice, izpitni center javne agencije za varnost prometa idr. Nepregledno količino materiala, ki se podobno kot plastični zamaški uporablja za reciklažo, je darovalo tudi lokalno podjetje iz Tolmina, ki se je tako odpovedalo delu lastnega dobička, da bi pomagalo Dušanu.

15

Člani ljubljanskega IPA moto kluba so zbrane zamaške komaj stlačili v avtomobile.


Polni kombiji in avtomobilski prtljažniki so zamaške več dni vozili na zbirna mesta vseh osmih policijskih uprav in v Ljubljano. Ob vseh škatlah in vrečkah, ki jih ni bilo mogoče prešteti, je bilo že na prvi pogled pričakovati, da bo tokratna akcija presegla vse dosedanje. In res, tokrat smo zbrali dobrih sedem ton. To je približno 40 kubičnih metrov, ali za lažjo predstavo 8 velikih komunalnih zabojnikov

foto3

 Pred odvozom zamaškov, zbranih na novogoriški policijski upravi.

Fotografija0268Nekateri so si pri zbiranju zamaškov dovolili tudi malce ustvarjalnosti.


Tokratna akcija je bila že četrta v policiji. V dobrih treh letih smo zbrali skoraj 12 ton zamaškov in tako pomagali svojim sodelavcem. Zbiranje zamaškov je med zaposlenimi v policiji postalo navada, saj jih nihče več ne meče v koš za smeti, temveč jih odlagamo v posebno vrečko ali škatlo, ki so jo v ta namen postavile že skoraj vse enote. Tako z izjemno malo truda pomagamo nekomu, ki je v stiski. Sočasno z recikliranjem zamaškov skrbimo tudi za naravo, saj jih ne odlagamo med ostale odpadke.

IMG 0387 Dušanu so na pomoč priskočili tudi taborniki iz Ljubljanskega Šentvida. Člani rodu Beli bober, voda Gepardov, so tako policistom Policijske postaje Šiška predali nekaj več kot 50 kg zamaškov.

IMG 0894

Akcija!

Hvala vsem, ki ste pomagali! Vsem osnovnim šolam, vrtcem, društvom, združenjem idr.! Iskrena zahvala gre tudi Rdečemu križu, ki nam vseskozi pomaga pri uspešni realizaciji tovrstnih humanitarnih akcij!