Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant in generalni direktor policije Stanislav Veniger sta danes, 7. februarja, obiskala območje postojnskega, kjer so izredne vremenske razmere povzročile precejšnje razdejanje.

Sprejel ju je direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec z najožjimi sodelavci, komandirjem Policijske postaje Postojna Gorazdom Cimpričem in komandirjem Postaje prometne policije Koper Mitjo Palčičem.

IMG 9654

Skupaj so si ogledali razmere in škodo, ki sta ju na postojnskem povzročila sneg in žled. Pogovarjali so se o varnostni situaciji in ukrepih za varovanje ljudi in premoženja, ki so že bili in še bodo izvedeni. Policisti so ministru predstavili problematiko v času zimskih razmer in težave, s katerimi se soočajo.

Predvsem ekipa Policijske postaje Postojna je bila v teh dneh izjemno aktivna pri urejanju razmer, kljub temu, da so bili slabih razmer deležni tudi sami. Zaposleni so se osebno angažirali, enota pa je zagotovila tudi dodatne kadrovske vire, ki so delovali preventivno, tako da v teh dneh na postojnskem ni bilo večjih tatvin ali drugih kaznivih dejanj. Prav tako so tudi prometni policisti odlično odigrali svojo vlogo, predvsem med močnim sneženjem, ko je bilo tudi veliko zdrsov tovornih vozil na unskem klancu. S pravočasnim ukrepanjem so zagotovili pretočnost prometa.

IMG 9652

Direktor koprske policijske uprave Danimir Rebec je izpostavili dejstvo, da pri odpravljanju posledic ujme v Postojni in okolici veliko policistov sodeluje v okviru različnih društev, kar je zagotovo velika humanitarna gesta. Policisti so aktivni v svojih krajih, organizirajo se v različne skupine posameznikov in društev ter odhajajo na pomoč v prostem času. Mnogo si jih je izposodilo različno zaščitno opremo in orodje, za prostovoljno pomoč pa so mnogi vzeli celo dopust. Organizirali so se tudi člani sindikatov, med drugim tudi z zbiranjem hrane, agregatov in drugih nujno potrebnih stvari. Zaposleni so vključeni v operativne štabe civilne zaščite, prostovoljna gasilska društva itd. Policisti vse to počnejo brez velikih besed, saj se resnično zavedajo, da je to njihovo poslanstvo.

Na Policijski upravi Koper smo ponudili pomoč tudi lastnim zaposlenim, ki so jih prizadele izredne razmere. Nekaterim smo dostavili agregate, na voljo pa so jim tudi še proste sobe na Obali.

 

Preberite tudi: