Sorodne objave

 

Na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, Rusija, meri moči šest vrhunskih športnikov, ki so zaposleni v policiji. Tina Maze in Peter Prevc sta v žep že pospravila vsak po eno medaljo. Iskrene čestitke!

Nedelja, 9. februar, je bil prav poseben dan za Prevca, ki je priskočil srebrno olimpijsko kolajno. Istega dne so se tudi ostali slovenski smučarski skakalci, zaposleni v policiji, odlično odrezali: Jernej Damjan je osvojil 9., Jurij Tepeš pa 26. mesto. Robert Kranjec je moral ta nastop žal odpovedati zaradi poškodbe po padcu na kvalifikacijah.


Naslednje olimpijske medalje smo se razveselili čez tri dni, ko je Mazejeva osvojila najžlahtnejše odličje v smuku. Njen čas je bilo prvo smučarsko izenačenje v zgodovini zimskih olimpijskih iger. V cilj je namreč pripeljala enako hitro kot Švicarka Dominique Gisin, s katero sta si "razdelili" zlato zmago.


Dolžino belih strmin premaguje še deskar Rok Marguč, čim dlje skočiti pa se poleg Prevca trudijo še smučarski skakalci Jernej Damjan, Robert Kranjec in Jurij Tepeš.

 

V spodbudo slovenskim športnikom v Sočiju


Foto: Reuters, Siol.net, Delo (Matej Družnik)