Sorodne objave

 

V Vadbenem centru Gotenica ter v Tacnu, na odbojkarskih igriščih na mivki v Klečah in na zaprtem strelišču na Dolenjski cesti, vse troje v Ljubljani, so včeraj, 22. maja 2014, potekale 12. policijske igre, ki so največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji, skupaj z letnim preizkusom usposobljenosti policistov.

Po srečanju z vrhunskimi športniki, zaposlenimi v policiji, sta si jih z njimi ogledala tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger in generalni sekretar na notranjem ministrstvu mag. Domen Bizjak.


Tekmovalke in tekmovalci, ki jih je bilo letos skoraj 400 iz 15 ekip, so se pomerili v ju-jitsu (prikazovanju tehnik), praktičnem postopku in policijskem mnogoboju ter v streljanju z zračno puško. V program smo uvrstili tudi dejavnosti, ki so namenjene predvsem krepitvi medsebojnih odnosov, kot so šah, odbojka na mivki in nogomet. Skratka, bilo je pestro.

IMG 5330 zm Mnogoboj2014-455 zm
FR8B9577 zm IMG 3957 zm
FR8B9332 zm IMG 5607 zm


Tekmovalke in tekmovalci so bili iz ekip policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave letos četrtič tudi iz ekipe Ministrstva za notranje zadeve.

V prikazu ju-jitsu tehnik se je letos pomerilo 14 tekmovalcev iz petih ekip. Najboljši posameznik je bil Dejan Kink iz PU Novo mesto, iz iste uprave je bila tudi najboljša ekipa.

V praktičnem postopku je tekmovalo pet ekip. Najboljša je bila ekipa PU Novo mesto.

V policijskem mnogoboju so se pomerile štiri ekipe, skupaj 60 tekmovalcev. V ekipni razvrstitvi je prvo mesto zasedla Uprava za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi. Med moškimi je bil najboljši Severino Ogrizek iz PU Maribor, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Alenka Radej iz UPS GPU.

Z zračno puško je streljalo 21 tekmovalk in 33 tekmovalcev iz 10 ekip. Najboljša predstavnica nežnejšega spola je bila Andreja Golob iz PU Novo mesto; iz te policijske uprave je tudi najboljša ženska ekipa. Med moškimi je bil najboljši Sašo Korbar iz ekipe Ministrstva za notranje zadeve, med moškimi ekipami pa ekipa PU Murska Sobota. Slednja ekipa je bila tudi najboljša v generalni razvrstitvi v streljanju z zračno puško.

V šahovskih dvojicah se je pomerilo 41 šahistov iz 11 ekip, najboljši med njimi je bil Franc Virtič iz Policijske uprave Maribor. Najboljša ekipa je bila ekipa notranjega ministrstva.

V nogometu je letos sodelovalo 11 ekip, najboljša pa je bila ekipa Policijske akademije GPU.

V odbojki na mivki je letos sodelovalo 6 ekip, najboljša pa je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.


Za predah med nogometnimi tekmami smo videli še revialno tekmo v nogometu. Pomerili sta se ekipi vodstva Policije in vodstva Ministrstva za notranje zadeve. Zmagala je prvo navedena ekipa z rezultatom 4:2.

IMG 5965 zm

V generalni razvrstitvi si je tretje mesto priborila Policijska uprava Ljubljana, na drugem mestu je Uprava za policijske specialnosti, absolutni zmagovalec pa je Policijska uprava Novo mesto

Najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem ter ekipam smo podelili priznanja, medalje in pokale. V Vadbenem centru Gotenica jih je najboljšim podelil namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk, v Tacnu, Ljubljana, pa direktor Policijske akademije in vodja organizacijskega odbora teh iger Danijel Žibret. 12. policijske igre skupaj z letnim preizkusom usposobljenosti policistov so se s tem zaključile.


Vsem tekmovalkam in tekmovalcem hvala za sodelovanje, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke!