V okviru nacionalne kampanje Vesna - živeti brez nasilja vas vabimo, da do 15. septembra 2014 sodelujete v fotografskem natečaju in tako podprete "življenje brez nasilja".

Nasilje nad ženskami pomeni kršitev temeljnih človekovih pravic, ki se ji žal ni uspela izogniti nobena družba, niti slovenska. V Sloveniji je žrtev psihičnega nasilja vsaka druga ženska, medtem ko je vsaka peta ženska žrtev fizičnega nasilja. Ime kampanje simbolizira nov začetek drugačnega, boljšega življenja.

Clipboard01

Komisija bo izbrala tri najboljše fotografije, ki bodo nagrajene. Dodatno bo izbranih še 37 drugih fotografij, ki bodo skupaj prikazane v sklopu fotografskih razstav po Sloveniji. Razstave predstavljajo pomemben del dveletne nacionalne kampanje ozaveščanja o nasilju nad ženskami, ki jo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Policija skupaj s partnerji, izvajata v okviru evropskega programa PROGRESS.

Glavna cilja projekta Vesna - živeti življenje brez nasilja, sta:
• dvigniti osveščenost o problematiki nasilja v družini in nasilja nad ženskami vseh starosti, ki potencialno sodijo v rizično skupino potencialnih žrtev, ter zagotoviti prepoznavnost vrst pomoči in njihovo dostopnost, ter
• poglobiti znanje strokovnih delavcev, ki se ukvarjajo z dejanskimi in potencialnimi žrtvami nasilja, ter okrepiti znanje na področju potencialne izpostavljenosti nasilju.


Preberite še: