Sorodne objave

 

Letošnjo spominsko slovesnost na Okrešlju je že zjutraj zaznamovala tragična prometna nesreča.

Vest o smrti sodelavcev v prometni nesreči je pustila med 300 aktivnimi in upokojenci delavci policije ter MNZ, ki so se včeraj, 10. junija 2014, udeležili slovesnosti, globok vtis.

IMG 3536m

Ob Tišini, ki jo je zaigral Policijski orkester, so v minuti molka misli pohodnikov segale tudi v preteklost, ko je pred 17 leti za vedno ugasnilo pet življenj predanih gorskih reševalcev, izjemnih ljudi. Eden izmed njih je bil tudi policist Mitja Brajnik.

IMG 3554m

Direktor Uprave policijskih specialnosti Robert Sušanj je poudaril, da smo se iz te tragedije veliko naučili. Gorskim reševalcev je ta nesrečna izkušnja pomagala, da so se izoblikovali v  ene najboljših reševalcev na svetu. Del te ekipe gorskih reševalcev so tudi naši policisti, ki so svoje znanje uporabili pri reševanju ob nedavnih poplavah v Bosni in Hercegovini, ko so skupaj z Letalsko policijsko enoto rešili 73 življenj.

IMG 3561m

IMG 3558m

Mitja, Luka, Jani, Rado in Boris so se za vedno vklesali v naša srca. Nesreča, ki je šokirala slovensko javnost in odmevala preko državnih meja, nas danes združuje tu, v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, kjer se zberemo  vsako  leto. »Da se vas vsako leto še vedno toliko zbere na tem kraju, je jasen znak, da žrtve nesreče nikoli ne bodo pozabljene, da je spomin nanje še zelo živ,« je dodal Sušanj.

IMG 3543m

IMG 3576m

Venec v spomin padlim reševalcem so položili Robert Sušanj, direktor Uprave policijskih specialnosti, mag.  Srečko Jarc, direktor Uprave uniformirane policije  in Robert Kralj, pomočnik vodje Letalske policijske enote in tudi pomočnik poveljnika PPE III - Gorske enote.

IMG 3528m