Sorodne objave

 

V okviru projekta predpristopne pomoči za Bosno in Hercegovino pod nazivom Podpora področju dela organov odkrivanja in pregona (projekt IPA BiH 2010) je na obisku pri slovenski policiji do jutri, 4. julija 2014, 11 bosanskih kolegov. 

11 visokih uslužbencev, ki delujejo na področju notranjih zadev in policije, je v strukturah BiH vključenih v priprave za podpis Operativnega sporazuma z Europolom.

IPA1

Slovenska policija jim je predstavila svoje izkušnje glede sodelovanja z Europolom ter standarde, ki jih je potrebno upoštevati pri pripravah na podpis Operativnega sporazuma z Europolom.

Gostje so se seznanili s produkti in storitvami, ki jih Europol zagotavlja pri podpori državam na področju preprečevanja in zatiranja kriminalitete, delovanjem Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanja s poudarkom na Oddelku za mednarodno operativo, ki prestavlja Nacionalno enoto Europola, sistemom zaščite in varstva osebnih podatkov v slovenski policiji, operativnimi izkušnjami Nacionalnega preiskovalnega urada pri sodelovanju z Europolom in vlogo Centra za kriminalistično obveščevalno dejavnost pri sodelovanju z Europolom.

IPA3

S podpisom Operativnega sporazuma med BiH in Europolom se bodo vzpostavile razmere za povečanje učinkovitosti že sedaj zelo dobrega operativnega sodelovanja med slovensko policijo in policijskimi strukturami v BiH.