Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 8. julija 2014, sprejel njegovo ekscelenco veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Sloveniji Pietra Langenberga z delegacijo.

Govorili so o nadaljnjem sodelovanju med varnostnimi organi obeh držav, ki je v zadnjih nekaj letih dobilo novo obliko. Poleg različnih oblik usposabljanj in izmenjave izkušenj policisti sodelujejo tudi v okviru evropskih projektov na področju boja proti kriminalu.

Med člani nizozemske delegacije je bil tudi Patrick Padding, ki je vodja osrednje skupine ENLETS (European Network Law Enforcement Technology Services). Predstavil je vizijo delovanja mreže, načrte za nadaljnji razvoj ter možne oblike vključitve slovenskih policijskih strokovnjakov v njene aktivnosti in posamezne projekte.

IMG 7431

 Z leve: njegova ekscelenca veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji Pieter Langenberg, generalni direktor policije Stanislav Veniger ter predstavnik nizozemske nacionalne policije in vodja ENLETS Patrick Padding


Nizozemsko delegacijo so sestavljali še namestnik veleposlanika Paul Van Oostveen in predstavnik nizozemske nacionalne policije D. J. Jongenburger, slovensko pa pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Slavko Koroš, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek in mag. Lilijana Šipec iz Službe generalnega direktorja policije.

IMG 7450

IMG 7451