Sorodne objave

 

V sklopu Svetovnega prvenstva za rekreativne kolesarje 2014 bodo na območju Ljubljane in širše okolice med 28. in 31. avgustom 2014 potekale tri večje tekmovalne prireditve. Zaradi tega vse udeležence v prometu opozarjamo na popolno zaporo nekaterih cest v Ljubljani in na cestnih odsekih, kjer bodo potekale prireditve. Pozivamo k doslednemu spoštovanju odredb policistov in navodil rediteljev ter k strpnosti.

V četrtek, 28. 8. 2014, bo v Ljubljani potekala vožnja na čas. Zato bodo med 9.30 in 16. uro za ves promet zaprte ceste na trasi BTC (Ameriška ulica) - Šmartinska cesta - Sneberje - Podgorica - Zasavska cesta (Šentjakob) - Dol pri Ljubljani. Zaprti bodo tudi vsi dostopi oz. priključki na traso.

V petek, 29. 8. 2014, bo v središču Ljubljane potekala dirka štafet. Zato bo popolna zapora Slovenske ceste od križišča z Aškerčevo do Trga Ajdovščina od 8.30 ure tega dne do 30. 8. 2014 do 4.30 ure zjutraj. Posebej opozarjamo, da bo možno prečkanje proge za pešce v času dirke (med 17. in 19.30 uro) na prehodu za pešce oz. podhodu na Trgu Ajdovščina, v podhodu pri Kongresnem trgu in na prehodu za pešce v križišču Aškerčeva – Slovenska.

V nedeljo, 31. 8. 2014, bosta med 9. in 15. uro dve cestni preizkušnji oz. cestni dirki Svetovnega prvenstva za rekreativne kolesarje, ki bosta potekali na trasah, kjer potekata Veliki in Mali Maraton Franje. Zato bo promet oviran na relacijah:

  • Ljubljana (BTC, Šmartinska, Kajuhova, Litijska, Roška, Karlovška, Trg MDB, Tržaška) - Brezovica - Vrhnika - Logatec - Idrija - Cerkno - Kladje - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana (Obvozna pot, Dunajska, Krajnčeva, krožišče Žale, Šmartinska) in
  • Ljubljana - Horjul - Gorenja vas - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da zaradi varnosti udeležencev prireditve in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev, ki bodo v ta namen skrbeli za varen potek prireditve.

 

Zaradi pričakovane zgostitve prometa in ponekod popolne zapore brez možnosti obvoza pozivamo vse udeležence v cestnem prometu k strpnosti.

Predlagamo, da v teh dneh udeleženci v cestnem prometu uporabijo druga prevozna sredstva oz. druge cestne povezave.