Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 2. septembra 2014, na obisk sprejel delegacijo Slovenske vojske pod vodstvom načelnika Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorja Dobrana Božiča.

Božič je uvodoma izpostavil iskreno obžalovanje zaradi tragičnega dogodka minuli teden v Litiji, v katerem je življenje izgubil policist. Izpostavil je željo, da ta žalostni dogodek ne bi vplival na sicer odlične odnose med obema institucijama.

Božič je predlagal, da bi Slovenska vojska in Policija skupaj poiskali možnosti sprememb zakonodaje, da se po identifikaciji zaposlenega, ki potrebuje pomoč, uredi tudi ustrezno zakonodajo v smeri tako zaščite institucije (prenehanje opravljanja dela) kot tudi obveze sistemskega nudenja pomoči takšni osebi (psihološko zdravljenje ...).

Generalni direktor policije Stanislav Veniger se je strinjal, da je treba posameznim zaposlenim posvetiti več pozornosti in, ko je to potrebno, tudi odločno ukrepati. Veniger je podprl Božičev predlog, obenem pa ponudil dobre izkušnje policije na področju psihološke pomoči in zaupnikov, saj ima Policija na tem področju dobro razvit sistem pomoči zaposlenim.

Med drugim sta se obe strani dogovorili za ažurno izmenjevanje podatkov, prenos izkušenj pri razvijanju sistema višješolskega izobraževanja v Policiji kot tudi za spodbujanje še tesnejšega medresorskega sodelovanja na različnih področjih (raziskovalno delo, mednarodno sodelovanje ...).

Tako načelnik Božič kot generalni direktor policije Veniger se zavzemata za sodelovanje na vseh stičnih področjih dela, ki nedvomno lahko prinaša večje učinke in boljše rezultate dela.